Gojković izabrao 13 igrača za Svjetsko prvenstvo!

0
1253

Selektor vaterpolo reprezentacije Vladimir Gojković danas je saopštio imena 13 igrača na koje računa na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

SP se igra od 17. do 29. jula, a Crna Gora će na njemu učestvovati sa tri debitanta – novajlije su bek Bojan Banićević, iskusni napadač Marko Petković, koji je nedavno dobio dozvolu Fine da igra za “ajkule”, i ljevoruki Đuro Radović.

Radili smo izuzetno naporno posljednjih mjeseci i moram reći da su pripreme odrađene uspješno. Posljednjih nekoliko dana su pred nama bile teške odluke oko skraćivanja spiska. Procijenili smo da će ovih 13 najbolje da predstavlja Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu, da će dati maksimum i da ćemo svi pokušati da zabilježimo što bolji plasman“, rekao je Gojković.

Nikad mlađi i neiskusniji tim nije predstavljao Crnu Goru na nekom velikom takmičenju.

Pored Petkovića, Đura Radovića i Banićevića, na spisku su i golmani Dejan Lazović i Miloš Šćepanović, te  Draško Brguljan  i Darko Brguljan, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Saša Mišić, Uroš Čučković i Nikola Murišić.

S ekipom će do kraja priprema raditi i centar Vladan Spaić.

Crna Gora se na SP nalazi u grupi sa Brazilom, Kanadom i Kazahstanom.

Prvoplasirani tim ide direktno u četvrtfinale, a drugoplasirani i trećeplasirani razigravaju za plasman među  osam najboljih timova.

Nama je cilj da budemo prvi u grupi. Igramo prvi meč sa Kanadom koji je izuzetno važan. Dobro ćemo se spremiti za tu utakmicu. Biće teška, jer se igra u jutarnjem terminu. Ali, znamo koliko nam je važna i znamo da smo kvalitetniji. Ponavljam, cilj je da osvojimo prvo mjesto u grupi, i onda da se okrenemo četvrtfinalu. Ko god dođe borićemo se za prolazak među četiri najbolje ekipe. No, idemo meč po meč. Imamo veliki broj mladih igrača koji će prvi put biti na velikom takmičenju. Međutim, prošli smo dosta toga tokom treninga, turnira i sparing mečeva, tako da vjerujem da će biti na nivou koji se traži od njih“, istakao je Gojković.