Gojković: Imamo dobru ekipu, možemo da igramo sa svima!

0
441
Foto: vlv.hu

Nastupom na finalnom turniru Svjetske lige, od 18. do 23. juna u Budimpešti, crnogorski vaterpolisti počinju ljeto u kojem ih čekaju tri takmičenja.

Pored Svjetske lige “ajkule” će učestvovati i na Mediteranskim igrama u Taragoni, sve u cilju pripreme za ono pravo – Evropsko prvenstvo u Barseloni koje startuje sredinom jula.

Naši vaterpolisti će u Budimpešti biti u grupi A sa Mađarskom, Japanom i Australijom, dok će u B grupi igrati Hrvatska, Kazahstan, Španija i SAD.

Selektor Vladimir Gojković je saopštio imena 13 igrača koji će igrati na F8 Svjetske lige.

“U jakom sastavu ćemo nastupiti u Budimpešti. Ivović i Janović koji su igrali Ligu šampiona će nam se priključiti sjutra u Podgorici. To je onaj broj igrača koji je najduže u trenažnom procesu. Dosta dobro smo radili i mislim da dio ovih igrača treba da iznese cijelo ljeto, sva tri takmičenja koja imamo. Igrači koji su se kasno priključili ćemo rotirati, neki će ići na jedno, a neki na drugo takmičenje. Mislim da imamo dobru ekipu i probaćemo da napravimo dobar rezultat u Budimpešti. Možemo da igramo sa svima. Turnir je zahtjevan, šest utakmica za šest dana“, kazao je Gojković.