Gojković: Crnogorski vaterpolo nema ništa od Nikšića i Podgorice

0
731

Prije dvije godine u Nikšiću je otvorena Škola plivanja i vaterpola u Sportskom centru, u organizaciji ove ustanove i Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Tadašnji direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Petar Porobić tom prilikom je istakao da Nikšić ima sve uslove za razvoj ovog sporta i da će se uspjeti promovisati ovaj sport i zainteresovati djecu da se bave ovim sportom.

Međutim, za protekle dvije godine se nije mnogo otišlo naprijed, što je mogla potvrditi i izjava selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimira Gojkovića, koji je tokom sinoćnjeg intervjua na TV Prva kazao da i pored postojanja uslova za vaterpolo u Nikšiću nije zadovoljan do sada postignutim, jer kako je kazao, nemaju ništa ni od Podgorice, niti od Nikšića.

“Veliku energiju smo potrošili da pokrenemo to u Nikšiću. Treneri su radili tamo. Pravile su se posle toga velike pauze preko ljeta. Tamo su bila izuzetno talentovana djeca po izvještaju svih naših trenera koji su radili tamo, djeca koja su bila spremna da rade, ali bili su tamo neki unutrašnji problemi koji se nisu mogli prevazići. Za dvije godine ovaj fantastičan bazen, koji je napravljen najviše zaslugom bivšeg predsjednika Vaterpolo saveza i kompletnog Vaterpolo saveza, nije iskorišćen na pravi način”, istakao je Gojković.