Gojković: Cilj je da se umiješamo u borbu za medalju

0
478

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u Barseloni igrati protiv Španije, Francuske i Malte. Selekcija koja osvoji prvo mesto ide direktno u četvrtfinale, a pozicija broj dva vodi u osminu finala.

Crna Gora koja je na prošlom Evropskom šampionatu u Beogradu osvojila srebrnu medalju.

“Uvijek mi je teško da komentarišem žrijeb. Naš cilj je da napravimo korak više u odnosu na Svjetsko prvenstvo, da se umiješamo u borbu za medalju. Optimizam baziram na činjenici da su momci iskusniji za godinu dana, da su napredovali u igračkom smislu. Najbolji primer je Jadran koji igra u Ligi šampiona. Pored toga bićemo jači i za Aleksandra Ivovića, bez ikakve sumnje jednog od najboljih igrača planete”, rekao je za Sport Klub Vladimir Gojković, selektor vaterpolista Crne Gore.

U konkurenciji sa Španijom, Maltom i Francuskom realno je da se za prvo mesto bore domaćin Evropskog šampionata Španija i Crna Gora, vicešampion Evrope.

“To očekujem i ja. Primarni cilj je da prođemo grupu, a onda je svaki meč finale, jer prava na popravni nema. Prije Evropskog prvenstva očekuje nas mnogo obaveza. Već 20. marta igramo protiv Srbije meč odluke za plasman na finalni turnir Svjetske lige. Biće pakleno teško nadoknaditi minus od 7:4 iz prvog meča, ali probaćemo. Zatim slijedi finalni turnir Kupa Evrope, na kojem ćemo takođe pokušati da pokažemo da vrijedimo, da ostvarimo napredak, da spremni dočekamo najvažnije takmičenje ove godine, a to je naravno Evropsko prvenstvo”, naglasio je Gojković.

Titulu prvaka Evrope brani Srbija. Evropsko prvenstvo je na programu od 14. do 29. jula u Barseloni.