Gojković: Cilj je da prođemo, imamo velike šanse da ostanemo u Evropi

0
736
Foto: RADIO JADRAN

Jadran Carine je od petka do nedjelje domaćin kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona i upravo činjenica da je organizator daju crnogorskom šampionu ozbiljne šanse da se domogne plej-ofa.

Rivali nisu naivni – Novljani će se nadmetati sa grčkim Vuljagmenijem, Sintezom iz Kazanja, te Koronom Brašov iz Rumunije, koja je autsajder.

Plasman u posljednju kvalifikacionu rundu izboriće dvije najbolje ekipe sa turnira.

“Spremali smo se od prvog kvalifikacionog turnira i nadam se da ćemo biti na nivou na kom možemo da budemo. Grupa je teška, dva kluba su konkurentna, a Rumuni, koji su nam prvi rival, možda su slabijeg kvaliteta. Ipak, nećemo ih potcijeniti. Cilj je da prođemo, dobili smo organizaciju turnira i mislim da nam je to prednost. Objektivno imamo velike šanse da ostanemo u Evropi”, rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Kapiten Marko Petković obećava veliku borbu.

“Mislim da su momci jako motivisani, što smo pokazali u ovih nekoliko sedmica tokom priprema. Svi smo zdravi, sanirali smo sitnije povrede i postoji velika želja da prođemo u narednu rundu“, istakao je Petković.

Duel sa Koronom se igra u petak od 19 časova, u subotu u istom terminu je protivnik Vuljagmeni, a meč sa Sintezom je zakazan za nedjelju od 12.45.

“Znamo da nas čeka jako težak turnir na Škveru, ali cilj je jasan. Mislim da možemo sa svima da igramo i da osvojimo prvo mjesto u grupi. Pozivam navijače da nas podrže“, kaže mladi Đuro Radović.

Za čelnike kluba je to što su dobili organizaciju turnira još jedno priznanje, kaže direktor Jadrana Miloš Mračević.

“To što smo dobili organizaciju potvrđuje da smo u očima LEN-a ocijenjeni kao dobar klub, domaćin i partner. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da će se turnir igrati na otvorenom, na Škveru, i nadamo se dobrom vremenu i punim tribinama. Zahvalni smo onima koji su nam pomogli da organizujemo turnir. To je, prije svega, pokrovitelj ovogodišnjeg turnira – Turistička organizacija Herceg Novi, kao i Svislajon, koja je sponzor sa svojim proizvodom “eurokremom”, naglasio je Mračević.