Gojković: Bilo bi važno da prođemo turnir, imamo šanse

0
229
Foto: PVK Jadran

Jadran Carine je lako prošao prvu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona u Strazburu, upisao je sve tri pobjede, a sada ga čeka turnir od kojeg zavisi nastavak sezone u Evropi.

Novljani u Zagrebu napadaju jedno od prva dva mjesta za prolaz u plej-of, koji je posljednji stepenik na putu do grupne faze, a crnogorskog šampiona čekaju okršaji protiv Mladosti, njemačkog Duizburga i Spartaka iz Volgograda.

Upravo je ruski tim prvi protivnik večeras od 21.15 u duelu koji će pobjedniku oškrinuti vrata naredne runde.

Plasman u plej-of značio bi i da će Jadran obezbijediti nastavak evropske priče, jer bi i u slučaju da ne ode u grupe Lige šampiona takmičenje sezonu nastavio u Evrokupu u kojem je lani igrao polufinale.

Pokušaćemo da prođemo. Biće teško, a prvi meč može da bude presudan. Igramo protiv šampiona Rusije, za tu ekipu se spremamo i nadam se da ćemo biti na pravom nivou. Mislim da bi za nas bilo veoma važno da prođemo ovaj turnir, što bi nam garantovalo nastavak sezone, kroz Ligu šampiona ili Evrokup“, rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković i dodao:

Imamo novu fizionomiju ekipe, samim tim je potrebno vremena da sve bude kako smo zamislili. Ipak, vjerujem da tim može da raste i nadam se da ćemo biti bolji nego na turniru u Francuskoj. Ako to bude slučaj, imamo šanse da prođemo u baraž”, istakao je Gojković.

Blagi favorit turnira je Mladost kao domaćin, podjednake šanse se daju Jadranu i Spartaku, dok je njemački predstavnik objektivno slabijeg kvaliteta i teško da može da poremeti planove bilo kome.

Raspored:

Danas: Mladost – Duizburg (19.45), Spartak – Jadran Carine(21.15);

Subota: Mladost – Spartak (17.45), Jadran Carine – Duizburg (19.15);

Nedjelja: Spartak – Duizburg (11), Mladost – Jadran Carine (12.30).