Glomazić: Sutjeska može do ABA 2 lige

0
512
Foto: superkosarka.com

Finalna serija ABA lige i trijumf Budućnosti i dalje je tema broj jedan u Crnoj Gori, ali život ide dalje. Već u srijedu počinje Superliga, a u prvom kolu snage će odmjeriti: Budućnost – Sutjeska, Lovćen – Ulcinj i Mornar – Teodo.

“Biće nam čast da odigramo utakmicu protiv Budućnosti odmah poslije osvajanja titule u ABA ligi. Biće to prilika da lično čestitamo igračima i stručnom štabu tima iz Podgorice na ogromnom uspjehu. Iluzorno je trošiti riječi o tome ko je favorit u meču koji slijedi. Od mojih igrača očekujem da pruže maksimum, da se bore do posljednjih atoma snage i da se predstave u dobrom izdanju protiv Budućnosti. Mečevi od vitalnog značaja i mečevi u kojima ćemo nastojati da ostvarimo cilj, a to je plasman u ABA 2 ligu, tek slijede”, rekao je Zoran Glomazić trener Sutjeske koji je sezonu počeo u Teodu iz Tivta i nastavio:

Liga nikada nije bila jača. Objektivno Budućnost i Mornar odskaču po kvalitetu, to su pokazali i u ABA ligi i realno je očekivati da će se pomenuti timovi boriti za titulu. Lovćen, Ulcinj, Sutjeska i Teodo će voditi veliku borbu za dva mjesta u ABA 2 ligi, a šanse su podjednake. Kao trener Sutjeske, vjerujem u ekipu koju vodim. Vjerujem da imamo snage i kvaliteta da stignemo do cilja.

Ove sezone ugled Crne Gore u ABA 2 ligi branili su Teodo i Lovćen. Priliku je imala i Sutjeska, ali je u odlučujućem kvalifikacionom meču na turniru u Laktašima poražena od Primorske koja je kasnije stigla do finala u kojem je poražena od Krke.