Generacija za velike ambicije – Vukotić: Mnogo očekujemo od ove selekcije

0
379
Foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra počinje novi takmičarski ciklus – kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Na startu je rival Kazahstan, a utakmica se igra sjutra veče od 20 i 30 na stadionu pod Goricom.

Biće to i takmičarski debi selektora Miodraga Vukotića, koji ima prilično talentovanu generaciju, a koji i ne krije da sa ovim timom ima i velike ambicije.

“Ova generacija nema neku ekstra zvijezdu, ali mislim da imamo dobar kvalitet u svim linijama tima. Mislim da je ovo generacija koja prati moderne trendove, koja ima brzinu u napadačkom dijelu, igrače koji igraju u velikim klubovima. Mnogo očekujemo od ove selekcije, što mi je drago. I treba tako da razmišljamo, jer samo ako postavimo visoke ciljeve možemo i da ih ispunimo”, kazao je Vukotić.

Selekciju predvodi Lazar Carević, koji je već dvije godine u fudbalskoj akademiji Barselone, tu je i Ilija Vukotić iz Benfike, Ognjen Stijepović iz Sampdorije, Sergej Grubač iz Kjeva, zatim i Nikola Krstović, prvi strijelac domaće lige i novi napadač Crvene zvezde…

“Vjerujem u ove momke, nećemo se pomjeriti nijednom rivalu, niti predati unaprijed”, rekao je Vukotić.

Pored Kazahstana, rivali Crne Gore u grupi su Španija, kao apsolutni favorit, te Izrael, Sjeverna Makedonija i Farska ostrva.

“Zašto da se borimo za drugo mjesto, zašto da ne idemo na prvo? Sigurno nećemo igrati isto protiv Kazahstana i Španije, ali i Špancima ćemo se suprotstaviti tako da možemo da ih ugrozimo”, rekao je Vukotić.

“Španija je, naravno, u prednosti, ali ako budemo pravi, ako se budemo borili i ginuli za svaku loptu, možemo da se nosimo i sa njima”, rekao je Lazar Carević.

Kazahstan je sada prioritet, naglasili su Vukotić i Carević.

“Mnogo je važno da dobro krenemo i da imamo mirnu situaciju pred nastavak kvalifikacija. Dobro smo radili, iako smo imali probleme sa povredama. Momci koji su tu su spremni, vjerujem da će dati sve od sebe da ostvarimo cilj – a cilj je pobjeda”, rekao je Vukotić, koji ne može da računa na defanzivce Milića, Pešukića, Filipovića i Maleševića.

“Tri boda su imperativ, idemo na pobjedu ne samo protiv Kazahstana, već protiv svih ekipa u grupi. Imamo kvalitet, a ako uđemo skoncentrisani i odlučni, kvalitet će doći do izražaja”, kazao je Carević.