FOTOGALERIJA sa panela o sportskom volonterizmu

0
225

Juče je u multimedijalnoj Sali sportsko-kulturnog centra UCG održan Panel o sportskom volonterizmu, organizovan od strane NVO Volonteri 2019.

Tema panela bio je sportski volonterizam, iz različitih uglova, pa su prisutni imali priliku da čuju kako volontiranje na sportskim događajima izgleda iz ugla organizatora Igara, iz ugla sportista ali i iz ugla volontera koji su volontirali na velikim sportskim takmičenjima.

U okviru prve panel diskusije, prisutnima su se obratili predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, kao i direktor i zamjenik direktora Igara malih zemalja Evrope, Igor Vušurović i Boris  Sekulić.

Oni su istakli značaj volontera na samim Igrama i naveli da iste smatraju jednim od ključnih elemenata u samoj organizaciji Igara i da u našoj zemlji koncept sportskog volonterizma tek treba da zaživi, zbog čega NVO Volonteri 2019 ima njihovu punu podršku.

Na drugoj panel diskusiji, naši istaknuti sportisti Nikola Ivanović, Slađana Perunović i Milivoj Dukić, govorili su o tome koliko njima kao takmičarima znače volonteri na takmičenjima, a idealnog volontera opisali su kao strpljvog, snalažljivog i pozitivnog.

Za učešće je prijavljen i značajan broj volontera iz inostranstva, a sve zainteresovane pozivamo da se prijave putem online prijave na sajtu www.montenegro2019.me/volonteri