FOTO: Otvoren olimpijski bazen u Nikšiću

0
836
Foto: CDM
U nikšićkom Sportskom centru zvanično je otvoren olimpijski bazen, za čiju rekonstrukciju je donatorskim sredstvima uloženo oko 1,4 miliona eura.

Podsjetivši na donatorsko veče koje je održano prije godinu, predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović zahvalio se svim donatorima koji su podržali projekat rekonstrukcije.

 

Grbović kaže i da je otvaranje bazena potvrda da je položen test odgovornosti prema crnogorskoj državi.

Svi radovi na bazenu su urađeni kvalitetno, a projektovani i izvedeni sistemi grijanja, ventilacija i priprema sanitarne i tople vode  su u skladu sa najvećim evropskim standardima energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine. Nikšić izgradnjom bazena i skorom rekonstrukcijom  hotela Onogošt stvara uslove da bude centar daljeg razvoja vaterpola u Crnoj Gori“, istakao je Grbović.

Foto: CDM
Foto: CDM

Urađenim zadovoljni su i u Plivačkom i vaterpolo savezu Crne Gore.

U ime Plivačkog i vaterpolo saveza Crne Gore obećavam da ćemo svim svojim kapacitetima, koji nijesu veliki, ali postoje, da pomognemo rad bazena i da pomognemo plivanje i vaterpolo u Nikšiću“, naglasio je predsjednik Plivačkog i vaterpolo saveza Srđan Kovačević.

Otvaranju bazena predhodila je finalna utakmica crnogorskog prvenstva za  juniore u vaterpolu.

Treće mjesto osvojio je klub “Primorac”, drugo klub “Budva”, dok je pobjednički pehar osvojio klub “Jadran”.

Foto: CDM
Foto: CDM

Na svečanom otvaranju olimpijskog bazena Petar Porobić uručio priznaje za doprinos, afirmaciju i promociju crnogorskog vaterpola i crnogorske reprezenatcije vaterpolisti Nikoli Janoviću.

Foto: CDM
Foto: CDM

Imam posebno zadovoljstvo da u ime Vaterpolo saveza Crne Gore Nikoli Janoviću uručim priznaje, jedan skromni poklon,  za doprinos koji je dao formiranju naše reprezentacije i svim postignutim rezultatima u proteklim godinama“, rekao je Porobić.

Svečanom otvaranju bazena u Nikšiću prisustvovao je i premijer Milo Đukanović i brojni predstavnici političkog i društvenog života Crne Gore.

niksic bazen

CDM