FOTO GALERIJA sa priprema odbojkaša Crne Gore u Pljevljima

0
234

Odbojkaši Crne Gore danas završavaju prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo.

Nakon skoro dvije sedmice rada u Pljevljima, izabranici Veljka Bašića sjutra napuštaju Pljevlja i sele se u Bijelo Polje, gdje će nastaviti sa radom.

Rad u Pljevljima je, ujedno bio i najteži dio priprema za istorijski nastup našeg nacionalnog tima u evropskoj eliti, jer je dobar dio morao da bude posvećen fizičkoj spremi igrača, naravno, uz tehničko-taktičke detalje koje je sprovodio selektor Bašić.

Crnogorski odbojkaši će u Bijelom Polju trenirati do 24. avgusta. Nakon toga slijedi brušenje forme u Podgorici, gdje će Crna Gora odigrati i po dvije pripremne utakmice sa reprezentacijama Grčke i Irana, čiji je selektor naš proslavljeni trener Igor Kolaković. Pripreme i trening utakmice biće odrađeni u kompleksu “Verde”.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, a prvi put igraće se u četiri zemlje – Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a rivali u grupi su Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija.

Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbijediće po četiri selekcije iz svake grupe.

This slideshow requires JavaScript.