Fatos Bećiraj: Najvažnije je da budemo spremni za septembar

0
670
Foto: SAVO PRELEVIĆ

Crnogorski fudbaleri vratili su se iz Bosne i Hercegovine odmah po završetku utakmice u ponedjeljak, a juče su trenirali na kampu FSCG.

Slijede pripreme za meč sa Slovenijom – “zmajčeki” gostuju pod Goricom u subotu u 20.15.

Fatos Bećiraj, koji je u Zenici nosio kapitensku traku, osvrnuo se na meč na Bilinom polju, gdje je Crna Gora izvukla 0:0 zahvaljujući sjajnom golmanu Danijelu Petkoviću.

“Nije lako bez 11 fudbalera, od kojih su mnogi standardni, ali i momci koji su istrčali na teren su zaslužili šansu. Na kraju smo ostvarili i rezultat koji je dobar, iako smo uradili malo u napadu. Ova ekipa ima potencijal i najvažnije je da budemo spremni za septembar. Sve ove rezultate iz prijateljskih mečeva mijenjao bih za pobjede kada krene Liga nacija“, kaže Bećiraj.

Četiri i po godine Crna Gora nema pobjedu na prijateljskom meču – naredna i posljednja prilika je u subotu protiv Slovenije.

“U pitanju je reprezentacija koja je slična Bosni i Hercegovini, koja uvijek ide na pobjedu. Iako ćemo ponovo biti oslabljeni, pokušaćemo da trijumfom završimo ciklus kontrolnih mečeva, kako bismo dodatno popravili raspoložene pred septembar”.

Boris Kopitović će do kraja karijere pamtiti meč u Zenici.

“Ovo je ostvarenje mojih snova, debi za reprezentaciju svoje zemlje, to svaki igrač može samo da poželi kada počne da se bavi fudbalom. Mislim da nismo razočarali, bilo je možda malo turbulentno na početku, ali kasnije smo se prilagodili, posebni mi debitanti i bilo je sve bolje i bolje“, kazao je defanzivac Čukaričkog.