Fabio Kapelo: Rusija će igrati na EP 2016.

0
337

Crna Gora i Rusija izjednačene su nakon četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, jer su obje selekcije u grupi G sakupile po pet bodova. Lider je Austrija sa deset, dok drugoplasirana Švedska ima bod više od “hrabrih sokola” i “zbornaje”. To, međutim, ne brine Fabija Kapela, trenera ruske fudbalske reprezentacije.

Tačno je da u mom ugovoru ne posotoji klauzula prema kojoj moram odvesti ekipu na završni turnir u Francuskoj, ali sam ubijeđen da će Rusija igrati na Evropskom prvenstvu. Ta strast u ekipi, želja za uspjehom je nešto što me drži na ovom poslu, iako osam mjeseci nijesam primao platu. Ja sam jednostavno mogao da zatražim arbitražu i prije uplate dobijem svaki cent do kraja ugovora 2018. godine. Ipak, zaradio sam dovoljno u karijeri da mi ne predstavlja problem kašnjenje od osam mjeseci. Dakle, nije tačno da sam u Rusiji samo zbog novca”, naglasio je Kapelo.

Rusiji je naredni rival u kvalifikacijama upravo naša sekecija u Podgorici 27. marta.

“Nijesam želio prije da pričam o tome, ali ako već hoćete, poraza od Austrije koštao nas je gol kojem su prethodaal čak tri dodira lopte iz ofsajda, i smatram da je jedina naša greška u dosadašnejm toku kvalifikacija remi u Moskvi sa Moldavijom. Ta dva izgubljena boda jedino su što me uznemirava, jer bi bili mnogo opušteniji i naša pozicija na tabeli bi bila odlična da smo ih osvojili. U svakom slučaju, siguran sam da ćemo igrati u Francuskoj”, zaključio je Kapelo.

Plasman na EP 2016. godine izboriće po dvije najbolje ekipe iz grupne faze, dok će trećeplasirani timovi šansu tražiti u baražu.

 

 

 

 

Vijesti.me