Eurokup: Budućnost Voli dočekuje Ređo Emiliju

0
233
Foto - KK Budućnost VOLI

Košarkaši Budućnost Volija odigraće večeras od 19 sati u “Morači” prvi meč u novoj sezoni Eurokupa. Rival izabranika Aleksandra Džikića biće italijanska Ređo Emilija, sa kojom se sastaju prvi put.

Klub iz Njegoševog parka na startu ove sezone odigrao je tri meča u ABA ligi, gdje su zabilježili dvije pobjede, od kojih posljednju protiv Cibone, prije tri večeri pred svojim navijačima u “Morači”.

Šef stručnog štaba “plavih”, Aleksandar Džikić, ne krije uzbuđenje zbog prve ovosezonske utakmice na evropskoj sceni.

Otvaramo Eurokup pred našim navijačima i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Naš protivnik je tim koji istinski respektujemo, njihov način na koji vode svoj klub, način na koji shvataju kako treba podržavati i cijeniti trenerski rad i stabilnost organizacije. Oni su vrlo brza i aktivna ekipa, sa punom rotacijom u kojoj je uvek deset igrača. Želimo da odgovorimo na njihovu energiju, moramo da igramo čvrsto i odgovorno – kategoričan je Džikić.

Centar, Kajl Lendri, ističe da je pravi momenat da se ponovi isti pristup iz posljednje utakmice sa Cibonom, kada su “plavi” upisali pobjedu pred svojim navijačima.

Moramo da iskoristimo dobar momenat sa naše posljednje utakmice i da ponovimo isti pristup – čvrsta odbrana i nesebičan napad, sa agresivnom skok igrom pod oba koša – poentirao je Lendri.