Esteban Saveljić: Mnogo bih volio da igram za Crnu Goru

0
423

Nedavno je predsjednik FSCG Dejan Savićević najavio da ukoliko dobije pasoš, da bi Saveljić mogao da debituje u junu u prijateljskom meču protiv Danske.

 

Mnogo bih volio da igram za Crnu Goru. Ta ideja me stvarno oduševljava jer je to zemlja mojih predaka. Očekujem da me neko iz Fudbalskog saveza pozove da razgovaramo i donesemo najbolju moguću odluku– kazao je Saveljić za Informer CG.

 

Koliko ste upućeni u kvalitet ekipe i rezultate?

– Znam da su dobri u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj. Vidio sam da igraju na visokom nivou i da u reprezentaciji ima veoma kvalitetnih igrača.

 

Vaš otac je porijeklom iz Crne Gore, da li ste razgovarali sa njim o mogućnosti da igrate za “sokolove”?

– Nisam još pričao sa njim. To je ipak moj izbor. Sve je sada na nivou ideje i želje, ali kada se javi prava mogućnost, onda ću razgovarati i sa ocem.

 

Da li znate ko su Predrag Mijatović i Dejan Savićević?

– Naravno, dobro znam ko su Mijatović i Savićević. Oni su legendarni igrači iz Crne Gore, poznati u cijelom svijetu. Nikada nisam imao priliku da ih gledam uživo, ali sam gledao snimke njihovih utakmica i oduševljen sam.

 

Legendarni crnogorski fudbaler Niša Saveljić vam je rođak. Koliko znate o njegovoj karijeri?

– Bio je odličan igrač, sjajan defanzivac. Igrao je u velikim klubovima, ali sam imao prilike da ga gledam samo na snimcima.

 

Da li ste ikada bili u Crnoj Gori?

– Nisam nikada, čak ne znam ni jezik, ali bih veoma volio da dođem i posjetim zemlju odakle potiče moja porodica. Čuo sam da je izuzetno lijepa i da je narod veoma prijatan.

 

 

 

 

 

 

cdm