EP: Kadeti na startu protiv Poljske

0
458

Kadeticg2Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore počinje nastup na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina u Kijevu – izabranici Đorđija Pavićevića u prvom kolu grupe C u četvrtak (15.30 sati) će igrati protiv Poljske.

 

Poslije napornih priprema ekipa je spremna za početak smotre 16 najboljih selekcija Starog kontinenta, a cilj je opstanak u elitnom rangu, kaže selektor Pavićević. Pored Poljske, rivali naše reprezentacije u grupi će biti Srbija i Francuska, a tri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u drugu fazu.

 

– Iz utakmice u utakmicu u pripremnom periodu podizali smo nivo igre i sada djelujemo mnogo bolje nego što je to bio slučaj na turniru u Turskoj u januaru ili u martu kada smo bili gosti reprezentacije Bosne i Hercegovine. To su bile pripremne utakmice i znamo da će biti mnogo teže na prvenstvu. Detaljno smo analizirali protivnika na startu prvenstva i znamo kvalitete Poljske. Siguran sam da je ekipa spremna za početak prvenstva i treba da razmišljamo prije svega o našoj igri jer ukoliko budemo na najvišem nivou, vjerujem da možemo da ostvarimo pobjedu na startu. Stil igre koji ćemo forsirati na ovom prvenstvu će biti neobičan za sve protivnike, nadam se da ćemo se dobro prilagoditi svakom timu i da ćemo pokazati da smo pripreme odradili na najbolji način. Najvažnije je da pokušamo da u svakom meču nametnemo stil igre koji nama odgovara, jer ćemo tako imati mnogo veće šanse da ostvarimo pobjede koje će nam donijeti ostvarenje cilja i opstanak u A diviziji. Vjerujem u ovaj tim, smatram da su ovi momci pravi takmičari i da će to pokazati u Kijevu – kazao je selektor Pavićević za sajt KSCG.

 

Utakmica Crna Gora – Poljska igra se u četvrtak sa početkom u 15 sati i 30 minuta. U drugom meču grupe C sastaće se Srbija i Francuska. Plasman u drugu fazu izboriće tri prvoplasirane selekcije iz grupe.