EP: Hodžić osvojio bronzanu medalju

0
516

Crnogorski juniorski reprezentativac Mario Hodžić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Cirihu.

Član podgoričkog Omladinca pobijedio je večeras u meču za treće mjesto i medalju u kategoriji do 61 kilogram turskog reprezentativca Erkana Kačara 3:2. Hodžić je u prva dva kola ubjedljivo pobijedio predstavnike Švedske i Mađarske sa po 8:0, dok je u trećem poražen od Hrvata Luke Kondića 3:2. U prvom kolu repesaža savladao je Ukrajinca Ivana Jamburenka 3:2 i izborio duel za bronzano odličje.

Vrijedan rezultat ostvarili su ženski kadetsko-juniorski kata tim i junior Nikola Malović u borbama, osvajanjem petog mjesta. Kata tim je u prvom kolu pobijedio Hrvatsku 5:0, dok je u drugom, istim rezultatom, izgubio od Italije 5:0.

U borbi za medalju crnogorski trio poražen je od Njemačke 5:0. Malović je u kategoriji do 76 kilograma u prva dva kola pobijedio reprezentativce Portugala (3:0) i Rusije (4:0), dok je u trećem poražen od novog prvaka Evrope, Italijana Antonija De Stefana 6:4. U prvom kolu represaža bolji je bio od Bosanca Veseljka Brkića 3:2, a u meču za bronzu izgubio je od zvaničnog prvaka svijeta, Španca Alehandra Moline Arenkona 3:2.

Od ostalih crnogorskih takmičara u juniorskoj konkurenciji, Vuk Popović (preko 76) eliminisan je u drugom, dok su Savić Medenica (do 68), Nađa Kilibarda (do 59) i Nenad Dulović (do 55) nastup završili u prvom kolu. Sjutra, posljednjeg dana šampionata, u konkurenciji mlađih seniora nastupiće četiri takmičara.

 

 

 

 

Analitika