Ekskluzivno za portal Reprezentacija.me – Intervju sa Vladimirom Mihailovićem

0
550

Ekskluzivno za portal Reprezentacija.me govorio je crnogorski reprezentativac i član njemačkog Tubingena Vladimir Mihailović.  “Nebeski skakač”, nadimak koji je Miha zaradio igrajući za Budućnost Voli gdje je maestralnim zakucavanjima mamio aplauze podgoričke publike, opravdava i u Njemačkoj. I sada kada više nije član podgoričkog kluba, mnogi navijači smatraju da je Mihailović možda i najatraktivniji košarkaš koji je nosio plavo-bjeli dres i da  se njegove fizičke predispozicije mjere sa NBA standardima. Njemačka je trenutno obećana zemlja ovog mladog košarkaša, koji možda pravi i odlučujuće korake u svojoj karijeri.

Početak sezone i dvomjesečni ugovor sa belgijskim Ostendeom. Ostende je bio domaćin kvalifikacija za Evroligu, međutim niste uspjeli da ostvarite zacrtani cilj. Nakon toga i rastanak sa klubom.

-U Ostende sam otišao kao 7. stranac, a za domaću ligu je dozvoljeno 6. Otišao sam isključivo zbog kvalifikacija za EL čije smo kvalifikacije, kako ste već naglasili igrali kod kuće. Da smo uspjeli da obezbjedimo plasman u Evroligu ostao bih u Belgiji. Ostavio sam veoma dobar utisak tamo i to je za mene još jedno dobro iskustvo.

Nakon epizode u Belgiji povratak u Bar gdje si trenirao sa bivšim klubom Mornarom i mjerkao ponude iz inostranstva. Povezivan si i sa beogradskim Partizanom, međutim na kraju izbor je pao na njemački Tubingen. Da li ste imali još ponuda i zašto baš Tubingen?

-Bilo je još par nekih opcija ali sam se odlučio za Tubingen jer mi je to djelovalo kao najbolja opcija. Liga je izuzetno jaka i dosta je praćena. Igor Perovic je odličan trener i odmah smo uspostavili odličnu saradnju.

Ko ti je najviše pomogao da se adaptiraš na novu sredinu?

-Izuzetno su mi pomogli kako trener tako i domaći igrači koji igraju ovdje, Aleksandar Nađfeji,  Branislav Ratkovica i Bogdan Radosavljević.

U meču protv Bremerhavena sa 18 postignutih poena bio si igrač meča i režirao fantastičan preokret svog tima. Koliko ti je to pomoglo na samopouzdanju? Kako te prihvatila njemačka publika, navijači?

-Protiv Bremerhavena sam odigrao izuzetan meč i doživio peh. Povreda koja nije odma otkrivena, nakon koje sam u vrlo kratkom vremenskom periodu odigrao još dvije utakmice pod velikim bolovima, da bi se na kraju ispostavilo da imam frakturu šake. Sad mi slijede minimum dvije nedjelje pauze, a kada se oporavim nadam se da ću konačno uhvatiti pravi ritam i pokazati koliko mogu.

Da li pratiš dešavanja u crnogorskoj košarci, i pratiš li rezultate bivšeg kluba “Budućnost Volija”?  Ove sezone klub je možda i nikad jači.

-Naravno da redovno pratim igre svog bivšeg kluba i vrlo sam zadovoljan. Momci pružaju sjajne partije, trener Jovović je dobro ukomponovao tim i bilježe odlične rezultate. Uz njih sam i navijam da naprave nešto veliko jer mislim da imaju kvalitet i da to mogu!

Da li si u kontaktu sa našim NBA igračem Nikolom Vučevićem i smatraš li da će upravo on biti jedna od glavnih uzdanica crnogorske reprezentacije u narednom periodu?

-Nikola Vučević je jedan od mojih najboljih drugova i svakodnevno smo u kontaktu. Njegove brojke dovoljno govore o kakvom se igraču radi. Ove sezone on nastavlja tamo gdje je stao prethodne dvije i pokazuje sav svoj kvalitet. Nema potrebe ja da ga hvalim. Ne znam kakva će situacija i okolnosti biti, ali sigurno je da će se Nikola uvijek rado odazvati reprezentaciji.

Košarkaše Tubingena u subotu čeka teško gostovanje u Berlinu sa možda i glavnim favoritom za titulu uz Bajern iz Minhena, Albom. “Walter Tigersi” će pokušati da pruže što jači otpor i možda iznenade velikog favorita.

Našem reprezentativcu želimo što brži oporavak i da u nastavku sezone još jednom zablista u punom sjaju i olakša put svom timu do željenog cilja.

 

 

Ognjen Vujadinović