EI mladih paraolimpijaca: Novo zlato za Crnu Goru!

0
438
Foto - Privatna arhiva

Ekipa mala ali odabrana. U konkurenciji 28 država, ugled Crne Gore na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Đenovi, dostojno su odbranili Filip Radović i Ilija Tadić. Osvojili su zajedno četiri medalje. Dva zlata i dva srebra. Krenimo redom.

Stonoteniser Filip Radović je u četvrtak osvojio zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Dan kasnije u paru sa Jensenom iz Danske je stigao do srebrnog odličja. U ekipnoj konkurenciji, u paru sa Rajnerom iz Austrije, kojeg je dobio u polufinalu singl konkurencije, stigao je do polufinala. Bronzana medalja je obezbijeđena. U četvrtfinalu Radović i Rajner su pobjedili Norvežane Johansena i Kotenga sa 3:2, a zatim je Radović sa 3:0 pobjedio Johansena za konačnih 2:0, za plasman u polufinale. Usledio je okršaj sa Šveđanima Jensenom i Hansenom. Dubl je slavio sa 3:1, a Radović u singlu sa 3:0. Za konačnih 2:0 za mjesto u finalu.

Kombinacija Radović i Rajner se za zlatnu medalju borila sa Italijom u sastavu Kordua, Margareli. Dubl je slavio sa 3:1, Radović u singlu sa 3:0 pobjedio Kordua, za četvrtu medalju Crne Gore, za drugo zlato Filipa Radovića, za treću medalju ovog sjajnog momka na Evropskim igrama. Podsjećanja radi, pred polazak u Đenovi, Radović je osvojio bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Sloveniji.

Maestralan je bio i plivač Ilija Tadić. Uspio je u paklenoj konkurenciji da osvoji srebrnu medalju na 100 metara slobodnim stilom, a samo djelići sekunde su ga dijelili od medalja na 100 metara delfin i 400 metara sobodnim stilom. Na 100 metara delfin stilom Tadić je bio četvrti, a na 400 metara slobodno je bio peti.