Džudo savez: Inspektorima naređeno da donesu rješenje

0
484

Džudo savez Crne Gore (DŽSCG) nije iznenađen odlukom inspektora za sport, navodeći da su naređenje za privremenu zabranu obavljanja djelatnosti toj asocijaciji dobili od Ministarstva sporta i starješine organa Uprave za inspekcijske poslove.

Uprava za inspekcijske poslove privremeno je zabranila Džudo savezu Crne Gore obavljanje sportskih aktivnosti i djelatnosti zbog, kako su naveli, neispunjenosti uslova za njihovo obavljanje.

“Da moraju donijeti takvu odluku inspektori Milena Mujović i Ivan Todorović više puta ponovili su i u toku samog inspekcijskog nadzora, pred licima koja su prisustvovali inspekcijskom nadzoru ispred DŽudo saveza”, piše u reagovanju te asocijacije dostavljenom agenciji MINA.

Navodi se da je Džudo savez blagovremeno izjavio žalbu na rješenje o privremenoj zabrani Ministarstvu sporta, podsjećajući da je taj Vladin organ naredio inspekcijski nadzor i zahtjevao donošenje takve odluke.

DŽSCG je, kako su kazali, uvjeren da će u daljem postupku kod nadležnih državnih organa uspjeti da zaštiti svoja prava koja mu se nezakonitim radnjama i postupanjima Ministarstva sporta i Uprave za inspekcijske poslove, povređuju.

“DŽSCG je imao razloga da medijskim putem objavi donošenje te nezakonite odluke, ali je prepustio da to učine potparoli i sateliti ministarstva sporta,koji zajedno sa njma već duze vrjeme sprovode organizovanu kampanju protiv jednog od najuspješnijih sportskih saveza u Crnoj Gori”, piše u reagovanju DŽSCG.