Džudo savez CG: Mrvaljević dobio 120 hiljada eura koje nije opravdao

0
773
FOTO: FILIP ROGANOVIĆ

Džudo savez Crne Gore reagovao je danas na jučerašnje saopštenje klubova koji su ranije tražili izbornu skupštinu i izmjenu statuta.

Saopštenje prenosi u cjelosti:

“U saopštenjima koje obiluju notornim neistinama navodni predstavnici nezadovoljnih klubova u svojoj moralnoj i intelektualnoj konfuziji gube smisao svoje gluposti, demantujući u jednom pasusu ono što navode u drugom.Tako dokumentovane navode iz DžSCG naziva “ženskim pričama”, čime jasno pokazuju svoj nivo civilizacijske zrelosti i odnos prema uvaženim damama, majkama, suprugama, sestrama …

Takođe  stav o “potkupljenim”  kolegama iz DžK Koga Podgorica i DžK Jedinstvo Bijelo Polje govori o protagonistima “platforme” potpisane od strane nepostojećih klubova.

Srđan Mrvaljević koji je još uvijek formalno takmičar, suprotno svim ljudskim i sportskim kriterijumima, u namjeri, da svjestan kraja svojim finansijskim manipulacijama pokuša staviti pod ličnu kontrolu kompletan budžet DžSCG, bestidno plasira flagrantne neistine. Pri tom pokušava izvršiti klasičnu zamjenu teza i suštinu priče nevješto prenijeti sa institucionalnog na lični nivo,stvarajući lažnu sliku o sukobu samoproklamovanih dobročinitelja i Dragomira Migine Bečanovića, predsjednika saveza.

Nije Srđan u sukobu sa Miginom Bečanovićem, on je u permanentnom sukobu sa savezom i svim predsjednicima, selektorima i nacionalnim trenerima od 2006. godine pa nadalje. Sjećate li se “uvažena gospodo” koja ga podržavate, njegovih medijskih istupa oko Rajka Mrvaljevića, Huberta Roraurera, a sad i Georgi Petrova.

Sjećate li se nedavno sprovedene ankete među reprezentativcima o radu Georgi Petrova? Ako ne sjećate, mi ćemo vas podsjetiti – svi reprezentativci uključujući i one koje pominjete u vašem tekstu jednoglasno su uvaženog trenera ocijenili maksimalnom ocjenom.

Da Srđane, preko sponzora koji ti je obezbijedio DžSCG samo u jednoj godini na tvoj privatni račun prenijeto je 120.000 eura, za koje nijesi donio ni jedan jedini račun kako bi opravdao uložena sredstva, a o načinu njihovog trošenja lako je izvesti zaključak. Pozivamo te da ti pokažeš račune, kao opravdanje za utrošena sredstva, kao što si na društvenim mrežama dijelio fotografije sa plaža iz Rio de Ženeira, Dubaija i drugih egzotičnih destinacija na koje si putovao,sa svojom pratnjom, na račun DžSCG i Države Crne Gore.

Podsjećamo te na i na način na koji si otišao na OI u Riu – na lični zahtjev predsjednika DžSCG Dragomira Bečanovića prema predsjedniku IJF-a, g-dinu Mariusu Vizeru, koji se upravo zbog ličnog odnosa prema g-dinu Bečanoviću zauzeo pred tripartitnom komisijom za vajld kartu za tvoje učešće na OI, iako si pompezno tvrdio da ti vajld karta neće trebati, i da ćeš sam izboriti normu za OI.

O svemu postoji dokumentacija i sačuvana komunikacija sa g Vizerom. Dakle, tvoje učešće na OI je najskuplje polaćeno učešće u istoriji OI. DžSCG se neće,poput nižerazrednih tabloida, baviti porodično emotivnim odnosima, ali te pozivamo da obavijestiš javnost i državne institucije sa kojom putnom ispravom i od koje države izdatom si putovao u zemlje u kojima je obavezna viza za crnogorske građane. Da li si se prilikom uzimanja crnogorskog odrekao srpskog državljanstva? Da li taj dokumenat možeš učiniti dostupnim javnosti?

Statut DŽSCG je potpuno legalan i legitiman, a kompletan rad zasnovan na Ustavu i zakonima naše jedine države – Crne Gore. Niko od ljudi koji čine upravljačke stukture DžSCG nema ni alternativnu državu ni dupla dokumenta. Mi i naše porodice živimo, radimo i dijelimo svaku sudbinu nama jedine države Crne Gore.

Džudo Savez Crne Gore, ovim prekida svaku medijsku komunikaciju na ovu temu,a uvažena gospoda će imati priliku da svoje stavove pojasne i pred državnim organima i unutar saveza”, stoji u saopštenju Džudo saveza.