Džikić nakon Cibone: Nijesmo bili najbolji, pobjeda najbitnija

0
369
foto: ABA liga

U meču protiv Cibone košarkaši Budućnosti nijesu bili na najboljem nivou, ali pobjeda je najvažnija, poručio je trener Podgoričana Aleksandar Džikić.

Budućnost je sinoć u Zagrebu slavila protiv Cibone 93:87.

Džikić je nakon meča kazao da je zadovoljan rezultatom.

“Rekao sam u najavi da ne postoji iskusnija petorka od Cibonine, no zapeli smo na kraju i isplatilo nam se. Spremili smo se za to što oni igraju. Nijesam pobornik priče da im fali posljednji Amerikanac sto je otišao. Mi nijesmo bili na najboljem nivou, ali pobjeda se broji”, naveo je Džikić.

Plej Podgoričana, Nemanja Gordić kazao je da trijmf protiv Cibone važna pobjeda.

“Znali smo da će biti teško. Cibona je iskusna ekipa s odličnim pojedincima i pokazali su da znaju igrati. Na kraju je presudilo što smo ubacili u brzinu više i imali više snage”, rekao je Gordić.

Trener Cibone Ante Nazor čestitao je Budućnosti na zasluženoj pobjedi.

“Znali smo da je protivnik umoran pa smo igrali na ovu veću energiju koja je trebala večeras biti jos veća. Zakazali smo na kontroli defanzivnog skoka. Mislim da smo im dobro parirali, ali sigurno ne smijemo biti zadovoljni jer smo išli na pobjedu. Svaka odbrana, svaki skok je jako bitan i kada tu svijest postignemo na svakom treningu i utakmici uspjećemo izvući pobjedu i od kvalitetnijih od nas. Očekujem da na sljedećoj utakmici protiv Cedevite dobijemo na rotaciji”, naveo je Nazor.