Džikić: Drugo mjesto nije zagarantovano, imamo katastrofalan raspored

0
938
Foto: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnost Volija su u raspoloženoj šuterskoj večeri deklasirali su MZT – 104:62.

“Plavi” su igrali bez teže povrijeđenog Barovića, nije bilo ni Ilića, a nije igrao ni Ivanović.

Dobio sam šansu da odmorim Ivanovića, s obzirom na to da mu je odmor prijeko potreban. Iliću se produžio oporavak, odlukom ljekara. Narednih 30 dana imamo katastrofalan raspored, drugo mjesto nam nije zagarantovano. Vrlo važna utakmica biće posljednja protiv FMP-a“, rekao je Džikić.

Naredne sedmice su obaveze na crnogorskoj sceni – u petak i subotu je završnica Kupa Crne Gore.

Crna Gora ima dva učesnika na fajnl-foru ABA lige i to govori koliko će biti kvalitetan Kup, težak za nas, bez Dolmana kao četvrtog stranca. Zatim će čak devet igrača biti sa reprezentacijama, tako da nas čeka komplikovan period. Sa druge strane, sviđa mi se pristup ovih momaka. Ovo večeras je sve bilo u redu, ali biće pravih i velikih šansi da se pokaže hrabrost, u teškim situacijama koje nas čekaju“, kazao je Džikić, napomenući da je “Dolman pravi profesionalac” i da je zadovoljan kako se uklapa u tim.

Trener Budućnosti pohvalio je i napredak Danila Nikolića, ali i naglasio:

“I njemu i svim momcima je potrebna stabilnost, kontinuitet rada sa trenerom. To je mnogo važno, i nema veze sa mnom, već je jednostavno tako. Na hiljadu primjera se to pokazalo”.

 

Petar Popović je kazao da je teško igrati unaprijed dobijene mečeve.

“Ušli smo u meč kao apsolutni favoriti, takvi mečevi su najteži za igranje. Morali smo da uđemo u duel maksimalno skoncentrisani. Držali smo visok tempo. Iskusno smo završili ovaj meč, a sada se spremamo za Kup. Što se mene tiče, potpuno sam zdrav, nemam problema nakon oporavka. Uvijek sam igrao kad sam mogao, to se nikad nije dovodilo u pitanje. Energija je jedan od mojih kvaliteta, uvijek se trudim da igram maksimalno, koliko mogu”, kazao je Popović.