Dva prijateljska meča Crne Gore i Srbije

0
900

U Beogradu je održana konferencija za medije povodom dvije prijateljske utakmice futsal reprezentacija Crne Gore i Srbije, u srijedu u beogradskoj Hali “Šumice” (18:00 časova) i u četvrtak u Vrbasu (19:00 časova).

Selektor Sveto Ljesar zna šta i ko ih čeka na beogradskom i vršačkom parketu.

Svjesni smo našeg kvaliteta i kvaliteta Srbije. Izuzetno nam je drago što ćemo se uporediti sa jednom od najboljih selekcija, sa igračima koje dobro poznajemo. Doduše, i Srbija neće biti kompletna, ali znam kakav se futsal igra u Srbiji, kakva vam je liga i zato ne sumnjam da ćemo se namjeriti na odličnu reprezentaciju.

Igor Asanović, golman Crne Gore, takođe ističe snagu rivala, ali i potencijal svojih saigrača.

Hoćemo da se nadigravamo, da pariramo koliko budemo mogli i pokažemo kako se bori za reprezentativni dres. To su naši planovi i motivi za oba meča protiv Srbije – jasan je Asanović.

Nastupićemo u izmijenjenom sastavu – najavljuje Goran Ivančić, selektor futsal reprezentacije Srbije. – Biće prilika da na dijelu vidimo igrače iz domaće lige, mlade i perspektivne, one momke koji treba da dopune najbolju selekciju i predstavljaju okosnicu tima za budućnost. Rezultat u oba meča, ovoga puta, u drugom je planu… Akcenat stavljamo na selekciju i šansu koju će dobiti svi pozvani igrači. Naravno, biće nam drago da se publika, i u Beogradu i u Vrbasu, odazove u velikom broju, jer sve je ljepše i lakše sa navijačima.

Marko Pršić, igrač reprezentacije Srbije, je jedan od iskusnijih i zato se od njega očekuje da bude predvodnik u mečevima protiv Crne Gore.

Mi stalno treba da opravdamo četvrtu poziciju u Evropi – poručuje Pršo. – Dakle, uvek na pobjedu, to je naša obaveza. O specifičnosti ovih duela govorio je selektor, a mi ćemo naše reći na terenu.