Duško Ivanović: Učiniću sve da u Bešiktašu izgradim pobjednički mentalitet

0
400

Duško Ivanović, slavni crnogorski košarkaški trener, za madridsku Marku govorio je o preuzimanju istanbulskog Bešiktaša, piše Arena.

Bivši trener Baskonije, Barselone i Himkija je uvijek interesantan španskoj košarkaškoj javnosti, gdje je ostavio veliki trag.

“Osjećanja su bila jaka onog dana kada sam preuzeo treninge Bešiktaša. Bio sam duži period daleko od klupe. Posao me čini srećnim, učiniću sve da u Bešiktašu izgradimo pobjednički mentalitet, a to je proces”, rekao je Ivanović.

Podgoričanin je opisao prethodni period, od ljeta 2017. godine, kada je neočekivano ostao bez posla u Himkiju, timu koji je uveo u Evroligu.

“Iskoristio sam godinu bez treninga da putujem i košarkaški se usavršavam. Trener mora uvijek da uči, tako da sam bio prisutan na košarkaškim mečevima. Morate uvijek pratiti ko što radi i biti u toku”, kazao je Ivanović.

Ivanović je kritikovao sistem FIBA prozora kvalifikacija za Mundobasket.

“Ako već FIBA i Evroliga ne mogu da se dogovore, treba da puste ostale, igrače, trenere, košarkaške radnike, da pokušaju da ponude kompromisno rješenje. Igračima je u interesu dobra košarke”, rekao je Ivanović.

Trener Bešiktaša je istakao da je legenda Barselone Huan Karlos Navaro ovog ljeta napravio pravi potez odlukom da završi igračku karijeru u momentu kada je još mogao da nastupa na velikoj sceni.