Duško Ivanović: Moramo na Eurobasket

0
472

dusko ivanovicDuško Ivanović je nedavno preuzeo reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Crnogorski stručnjak, koji se proslavio na klupi Taukeramike, ekipe iz Vitorije koja se od ove sezone zove Laboral Kuća, predvodiće BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Ukrajini.

 

“Ovo je za mene veliki izazov. Poklopile su nam se ambicije, ljudi iz bosansko-hercegovačkog saveza bili su veoma korektni i zbog toga prihvatio ponudu. Bosna ima jaku ekipu i ukoliko se pripremimo na pravi način, možemo na Evropsko prvenstvo”, kaže Ivanović.

 

Jedan od razloga više zbog kojih je prihvatio poziv iz Bosne i Hercegovine je i Mirza Teletović, nekadašnji igrač upravo ekipe iz Vitorije, a sada član NBA ligaša Bruklin Netsa.

 

“Sigurno da je Mirza uticao da prihvatim ponudu. Radi se o sjajnom igraču i još boljem čovjeku. On će biti lider ove ekipe, rekao mi je da će doći na pripreme i predvoditi reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo”, dodao je nekadašnji igrač Jugoplastike.

 

BiH će u kvalifikacijama za Eurobasket igrati protiv Islanda i Velike Britanije. Samo će pobjednik sigurno ići u Ukrajinu.

 

“Velika Britanija je odlična reprezentacija. Kada bi doveli sve igrače koji nastupaju u NBA ligi ili u evropskim klubovima, bili bi među najjačim na Starom kontinentu. Tu je i Island koji ako se potcijeni može da iznenadi. Međutim, mi isključivo gledamo nas i jednostavno moramo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo”, izričit je bio Ivanović.

 

Pratio je sjajni stručnjak i igre Crne Gore na Eurobasketu u Sloveniji.

 

“Šteta što Crna Gora nije prošla dalje, a iz mog ugla smatram da je to trebala da uradi. Igrala je dobro selekcija Luke Pavićevića. Sada crvene čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, nekoliko nezgodnih reprezentacija, ali kvalitetom mislim da se može do prvog mjesta”, istakao je Duško Ivanović.

 

 

 

 

 

 

Cdm