Dušan Simonović ugostio predstavnike Teniskog saveza

0
797

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović organizovao je prijem za predstavnike Teniskog saveza Crne Gore, predsjednika Dr Dimitrija Rašovića, generalnog sekretara Aleksandra Sekulovića i Vitora Kabrala, razvojnog direktora Svjetske teniske federacije za Evropu.

Na sastanku je bilo riječi o zajedničkim projektima koji će se realizovati kroz program Olimpijske solidarnosti. Osim projekata koji se tiču teniskog usavršavanja trenera i igrača, na sastanku je jedna od tema bila i izgradnja Teniskog nacionalnog centra koji bi trajno
riješio pitanje teniske infrastrukture i brojnosti takmičara.

Gospodin Kabral je obećao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da pomogne TSCG u nastojanju da edukuje trenere i igrače.

“Ovu posjetu smo iskoristili da se bliže upoznamo sa Crnom Gorom i teniskom  infrastrukturom sa kojom raspolažete. Znajući talenat vaših igrača i marljivost vaših trenera, ITF je targetirala Crnu Goru i odlučila da pomogne vaš Savez i trenere kroz organizaciju kampova i seminara koji će se finansirati iz projekata Olimpijske solidarnosti. Osim toga, želimo da pokrenemo pilot projekat Tenis u osnovnim školama za uzrast do 10 godina. Projekti za koje ćemo aplicirati zajedno sa COK-om i TSCG treba da donesu nove vrijednosti crnogorskom tenisu na duži rok. Iako ste mala zemlja, imate specijalne ljude a za razliku od drugih malih zemalja i veliki broj talentovanih juniora.”

Dušan Simonović, predsjednik COK-a, je istakao da će COK uraditi sve što može kako bi pomogao savezu i daje punu podršku izgradnji Nacionalnog tenisikog centra.

“Veliko nam je zadovoljsto da možemo da ugostimo gospodina Kabrala kao operativca Svjetske teniske federacije. To što su odabrali baš Crnu Goru i Teniski savez govori da se i pored problema sa kojim se suočavaju, u Savezu dobro radi i stvaraju dobri uslovi za neke dolazeće talente. Tema razgovora je bila aplikacija Olimpijskog komiteta zajedno sa TSCG i ITF ka programima Olimpijske solidarnosti. ITF i TSCG će izraditi projekte sa kojima ćemo ići ka Međunarodnom olimpijskom komitetu i na taj način podržati rad TSCG. U prvom planu će biti projekti za edukaciju trenera i podršku mladim talentovanim teniserima, kao i uvođenje tenisa u osnovnim školama za uzrast do 10 godina. Kao i do sada COK će uraditi sve što može kako bi pomogao našim savezima i sportistima. Punu podršku dajemo i izgradnji Nacionalnog tenisikog centra koji je prijeko potreban.”

Dr Dimitrije Rašović, predajednik TSCG, potvrdio da je TSCG na pravom putu i da radi za dobrobit tenisa.

“TSCG je prepoznat u Svjetskoj federaciji kao savez koji prelazi sa riječi na djela. Stoga je za veliku svečanost 40 godina TSCG koja će se održati 1. novembra najavljen dolazak predsjednika Svjetske teniske federacije Dejvida Hagertija koji će održati niz sastanaka sa crnogorskim zvaničnicima na temu izgradnje Nacionalnog teniskog centra. Posjeta gospodina Kabrala je još jedna u nizu potvrda da je TSCG na pravom putu i da radi za dobrobit tenisa. Naša ideja je da se omasove škole tenisa kroz projekat Tenis u školama za uzrast do 10 godina gdje je ITF vidio veliku razvojnu šansu”

TSCG će 1. novembra proslaviti 40 godina postojanja, pa će to biti i prava prilika za promociju tenisa. Gosti na svečanosti biće predsjednici ITF-a i Tennis Europe, Dejvid Hagerti i Vladimir Dmitrjev. Cilj TSCG je izgradnja Nacionalnog teniskog centra u Podgorici što bi omogućilo da se omasovi tenis u Crnoj Gori.