Dušan Simonović: Možemo biti ponosni na naše mlade sportiste!

0
338
Foto: COK

Danas je održano svečano proglašenje najboljih sportista Crne Gore u Vili Gorica, čiji domaćin je bio Crnogorski olimpijski komitet.

Na početku svečanosti, prisutne je pozdravio predsjednik COK-a Dušan Simonović.

“Godina iza nas nije od onih najboljih i ne možemo biti ljuti na nju jer smo u godini koja je protekla ostvarili solidne rezultate i u vaterpolu i u ženskom rukometu. Možemo biti ponosni na naše mlade sportiste, koji su perspektiva i budućnost našeg sporta. Vjerujem da ćemo u godinama pred nama imati nove medalje sa najvećih takmičenja, a i sa olimpijskih igara. Nastavićemo da podržavamo mlade sportiste. Obezbijedili smo devet stipendija za talentovane sportiste koji će nas, nadam se najveći dio njih, predstavljati u Tokiju. Obezbijedićemo i za sve one koji izbore olimpijsku normu, nagradićemo ih za njihov trud i rad i za sve ono što će dati crnogorskom sportu.” 

U narednom periodu, Crnu Goru očekuju brojna takmičenja, među njima i Igre malih zemalja, koje će se održati u našoj zemlji.

“Pred nama su novi izazovi. Prvo što nas očekuje su Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji. I za ovo takmičenje smo obezbijedili šest stipendija. Od tih šest mladih takmičara, imaćemo makar troje predstavnika na Igrama. Predstoje nam Mediteranske igre u Španiji. Siguran sam da ćemo za to takmičenje pripremiti dobar tim i da ćemo osvojiti medalje kao i na prethodnim Mediteranskim igrama. Učestvovaćemo i na Olimpijskim igrama mladih na kojima ćemo imati predstavnike. Još jedan veoma bitan izazov je pred nama, a to su Igre malih zemalja, koje će se održati u Crnoj Gori. Za to takmičenje se pripremamo na poseban način. To je veliko takmičenje, na koje će doći oko 1500 sportista i sportskih radnika i za Crnu Goru je to izuzetno i jako važno.”

Na kraju, predsjednik Simonović je poručio da će se nastojati da se obezbijede uslovi za rad mladih sportista.

“U godini pred nama pratićemo šta se dešava na crnogorskoj sportskoj sceni. Pratićemo izradu i donošenje novog Zakona o sportu. Tražićemo mogućnosti da unaprijeđujemo stanje u crnogorskom sportu i obezbijedimo optimalne uslove mladim sportistima za rad i siguran sam da rezultati neće izostati”, poručio je Simonović.