Đuro Radović: Primarni cilj je četvrtfinale, borićemo se za medalju

0
1057

Na Svjetskom šampionatu u Podgorici pod komandom selektora Veljka Uskokovića, Đuro Radović je tada naglasio da je svjestan da će trebati mnogo odricanja, rada i truda, kako bi njegov san postao java. Na pitanje šta je njegov san, dilemu nije imao. Kapica sa državnim grbom u seniorskoj konkurenciji.

U tom trenutku teško je bilo povjerovati da će san mladog Radovića postati java veoma brzo. Ove sezone, Radović je napredovao pod kontrolom Vlada Gojkovića. Sa Jadranom je osvojio duplu krunu, igrao je finale Regionalne lige, polufinale LEN Kupa. Od starta priprema je pružao sve od sebe.

Usledili su očekivani otkazi Mlađena Janovića, Aleksandra Ivovića, Vjekoslava Paskovića kojima je trebao odmor posle burnog leta u kojem je osvojena srebrna medalja na Evropskom šampionatu i četvrto mesto na Olimpijskim igrama.

Gojković je nedavno saopštio spisak od 13 igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Budimpešti i koja će imati zadatak da u konkurenciji sa Brazilom, Kazahstanom i Kanadom osvoji prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale. Debitant je Đuro Radović.

Kada sam vidio svoje ime na spisku, osjećao sam se…. Ne mogu rečima da opišem kako sam se osjećao. Imao sam utisak da sanjam. Htjelo je srce iz grudi da mi iskoči. Bio sam ponosan kao nikada do tada u životu. I sada sam. To naravno nije trajalo dugo. Odmah sam postao svjestan da je sada vrijeme da se u bazenu odužim povjerenju koje mi je ukazano. Uradiću sve što treba, sve što je u mojoj moći da Crna Gora opravda ugled i renome koji je dugo sticala na šampionatu koje slijedi“, naglasio je za Sport Klub Đuro Radović.

Primarni cilj je plasman u četvrtfinale, a ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori se potajno nadaju medalji.

„Medalju ne možemo da obećamo. Ono što možemo je da ćemo se boriti do poslednjih atoma snage, da ćemo u svaku utakmicu ući kao da je finale. Na taj način vjerujem da u konkurenciji sa Kazahstanom, Kanadom i Brazilom možemo do prvog mjesta i direktnog plasmana u četvrtfinale. Tada slijedi jedan meč, meč odluke. Meč koji će dati odgovor na pitanje da li možemo da se borimo za medalju ili ne. Ono što moram da naglasim je da se nikoga ne plašimo i nikome ne priznajemo da je bolji od nas dok nas u to ne uvjeri u bazenu“, rekao je Radović.

Dok se Radović sa saigračima i selektorom Vladom Gojkovićem bude borio na Svjetskom šampionatu u Budimpešti, generacija Đura Radovića koja je osvojila srebro na juniorskom prvenstvu svijeta u Podgorici prošle godine pripremaće se za Svjetsko prvenstvu u Beogradu. Selektor je naravno Veljko Uskoković.

„Radi se o sjajnoj generaciji i sjajnim momcima. Bićemo najmlađa selekcija na Svjetskom šampionatu jer je predviđen za igrače do 20 godina. Međutim, uz potencijal koji imamo i selektora Veljka Uskokovića vjerujem da momci mogu da se umiješaju u borbu za medalje. Biću svim srcem uz njih, kao i svi ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori“,rekao je Radović.

Na pitanje ko je favorit na predstojećem Svjetskom šampionatu u Mađarskoj, Đuro Radović je rekao:

„Tu dileme nema. Glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje su Srbija i Mađarska koja je i domaćin što je takođe veoma značajno, ali ne mora ništa da znači. Slijedi velika grupa selekcija koja može da se umiješa u borbu za pobjedničko postolje. To su Hrvatska, Italija, Španija, Grčka, SAD, Australija i naravno Crna Gora. Ponavljam, primarni cilj je četvrtfinale, medalju ne možemo da obećamo, ali možemo da obećamo da ćemo se boriti za nju“, izjavio je Đuro Radović.