Đurđina Malović: Nadam se da ću se jednog dana vratiti u Budućnost

0
2278

Još u mlađim kategorijama govorilo se o ljevorukom čudu od djeteta iz Nikšića, već sa 17 godina na Svjetskom prvenstvu u Srbiji 2013. nosila je dres šampiona Evrope Crne Gore, ali onda se sudbina poigrala sa jednom od najtalentovanijih rukometašica na planeti.

Lom noge i česte povrede usporili su razvoj Đurđine Malović, ali nikada nisu “ubili” njen duh i želju za pobjedama. Potpuno se vratila u sezoni za nama, u dresu Budućnosti je igrala u Ligi šampiona, a sada sa 22 godine vrijeme je za nove izazove. Đurđina će od naredne sezone igrati u jakoj ligi Mađarske i nositi dres drugog po snazi kluba ove zemlje Ferencvaroša.

“Voljela bih da nisam doživjela povredu koja je značajno usporila moj rad i razvoj u rukometnom smislu. Sigurno bih pružila više”, iskrena je bila Đurđina na početku razgovora za Dnevne novine.

Desni bek Budućnosti i Crne Gore, ipak, svemu nalazi i pozitivne stvari…

“Takođe, kada je u pitanju iskustvo dvije godine mnogo znače za mladu igračicu. Imala sam veliku volju i želju da opravdam ukazano povjerenje i zadovoljna sam svojom prvom sezonom u Ligi šampiona”, dodala je Đina.

Uvijek slušam osjećaj

A zašto baš FTC i Mađarska i kako je došlo do saradnje sa sportskim velikanom iz ove zemlje?

“FTC je jako ozbiljna ekipa. Od kada su izrazili interesovanje za mene negdje u podsvijesti sam znala da je to to” objasnila je Đurđina. “Svaku bitnu odluku u životu sam donijela po nekom svom osjećaju, tako i ovu. Privukla me je njihova pozitivna atmosfera i energija”.

FOTO: BORIS PEJOVIĆ

Može li Ferencvaroš da parira šampionu Evrope Đeru, kojeg je prije par godina nakratko uspio i da skine sa trona?

“Još je rano za takve prognoze”, smatra Malovićeva.

Bilo je teško, ostavljam prijatelje

Koliko je bilo teško donijeti odluku o napuštanju kluba u kojem je Đurđina odrasla kao rukometašica…

“Iskreno teško. Od svoje 16. godine sam u Budućnosti i ovo je velika promjena u mom životu. Pamtiću mnogo lijepih trenutaka provedenih sa ovom ekipom”.

A šta je to što će novom desnom beku FTC-a najviše nedostajati iz dana provedenih u Budućnosti?

“Prvenstveno igračice. U Budućnosti sam stekla par prijatelja, za koje smatram da su za cijeli život”, jasna je Đurđina.

Da li postoji želja da jednog dana ponovo navučete “plavo-bijeli” dres?

“Budućnost je moj matični klub, sa tim curama sam odrasla. Možda nam se putevi jednog dana opet ukrste”, zaključila je Đurđina Malović.