Đukić:”Imamo mlad tim koji ima perspektivu”

0
566
Foto: FILIP ROGANOVIĆ/Vijesti

Selektor crnogorske reprezentacije Dragan Đukić rekao je da su “lavovi” došli u Hrvatsku po prvu pobjedu na kontinenalnim šampionatima, ali i da su pružili maksimum u ovom sastavu. Srpski stručnjak vjeruje da naš tim ima perspektivu za mjesto u vrhu svjetskog rukometa, kao i da Vuka Borozana treba zaštititi jer je on više od bilo koga želio da bude u reprezentaciju.

Poslije svega viđenog utisak je da smo protiv Makedonije ispustili najveću šansu za trijumf.

“Ovdje smo došli da tražimo prvu pobjedu. Blizu nje smo bili na prošloj utakmici, što večeras nije bio slučaj. Jedino smo mogli da dobijemo da smo igrali na nivou 60 minuta. Međutim, u drugom dijelu nije bilo više snage, a Slovenija je nastavila da igra dobro. Ni odbrana nam nije bila na istom nivou, pa Slovenija zasluženo ide dalje. Siguran sam da su momci dali maksimum u sve tri utakmice. Ovo su naše trenutne mogućnosti, iako bi svi voljeli da su bile drugačije. Ostaje nam da analiziramo i spremimo se za junski baraž. Znamo koliko je važno da imamo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Imamo mladi tim koji ima perspektivu i pokazao je da može da igra sa svakim i ima mjesto u vrhu svjetskog rukometa”, rekao je Đukić.

Mnogo problema imao je stručni štab i tokom samog šampionata.

“Ne znam zašto je Vuk Lazović kažnjen i nismo mogli da ga zamijenimo. Na posljednjem treningu povrijedio se i Žarko Pejović, koji je igrao odlično protiv Makedonije. Ispala su nam dva igrača iz rotacije, a da prethodno znamo da nije bilo Borozana, kao i da Grbović nije igrao tri mjeseca, pa smo isforsirali na silu da ovdje igra.
Da li neko može da zamisli Makedoniju bez Lazarova i sa Stoilovim koji nije igrao tri mjeseca. Večeras smo igrali u punoj dvorani Slovenaca, prekjuče puna dvorana Makedonaca. Ne tražim opravdanja, ali Crna Gora je jaka kada je kompletna i kompaktna i takvi smo bili u kvalifikacijama”.

Povreda Vuka Borozana bila je ogroman hendikep za reprezentaciju u Hrvatskoj.

“Sa Borozanom bi bili jači. Činjenica je da nam Slovenija ne igra sa moćnom igrom i sjajnom tranzicijom. Siguran sam da je Vuko najviše želio da bude ovdje. Njega treba zaštiti od priča jer će u budućnosti biti vodeći igrač ove selekcije. Njemu je sigurno najteže palo što nije mogao da bude ovdje. Jedno je igrati za klub, a drugo za najdraže nacionalne boje. To je bila prilika za neke druge da dobiju minutažu i zadovoljan sam kako su je iskoristili”, istakao je Đukić i dodao:

“Za vrijeme prethodnog selektora postavljeni su temelji. Na meni je da ih podignem na još viši nivo, a koliko sam u tome uspio ostaje da ocijene oni koji vrednuju moj rad”.