Duda Ivković: Budućnost brzo gubi kontrolu lopte, najviše fali Ivanović

0
781

Legendarni Dušan Duda Ivković je sa pažnjom pratio prve dvije utakmice finalne serije ABA lige – jedan od najvećih evropskih trenera svih vremena je komentarisao aktuelnog šampiona ABA lige.

“Budućnost je bila fokusirana da sastavi ovakav tim, jer je Evroliga ogroman ulog za naše timove. Pokušala je da napravi jak, individualni sastav i taj tim, čini mi se, nema hemiju. Odnosno, vrlo mu je teško da održi kontinuitet igre. To govorim iz svog iskustva, prije svega stečenog u radu sa američkim igračima”, rekao je 75-godišnji Ivković u emisiji “U obruču”…

“Da neko ne protumači u ovome da kritikujem ljude iz Budućnosti, to su sve bili jako dobri igrači na tržištu, ali trebalo bi postaviti pitanje koliko su oni imali iskustva stečenog u srednjoj školi, na fakultetu i kasnije, da igraju ovakva finala”,

Dudu brine činjenica što učenici Jasmina Repeše “ne mogu da kontrolišu igru 40 minuta”.

“Budućnost, prije svega, brzo gubi kontrolu lopte u napadu. Moje mišljenje je da Budućnosti ovog momenta najviše fali Nikola Ivanović. On je donio rezultat prošle godine, iako je Noris Kol odličan igrač. Htio je da ga uzme Olimpijakos, ali je vjerovatno izgubio finansijsku trku sa Budućnosti”, poručio je Ivković.

Nemanja Gordić jedini preuzme “palicu”, dok se svi ostali uglavnom kriju…

“U rotaciji sa Gordićem i Ivanovićem, Budućnost igra potpuno drugačije od trenutnog. Znajući Repešino iskustvo, on će sigurno da proba nešto da uradi. Zvezdina taktike igre na centre je u prvoj utakmici u Beogradu potpuno izbacila iz igre ključnog igrača Budućnosti, Gogu Bitadzea. Koliko vidim, drugu utakmicu je skoro cijelu odigrala bez njega. Postoji tu dosta elemenata, a da li će to biti dovoljno? Ima dosta vremena da se stvari promene. Realizacija trenerovih zamisli ne zavisi samo od trenera”, poručio je Ivković.