Dubljević: Žao mi je što nismo kompletni, ali predaje nema!

0
654
Foto: KSCG

Izabranici Dušana Dubljevića, košarkaši Crne Gore generacija U20, kreće put Njemačke gdje će učestvovati na Evropskom šampionatu. Primarni cilj je opstanak u elitnom društvu.

Crna Gora je u grupi sa Velikom Britanijom, Litvanijom i Turskom. Sve ekipe idu dalje u nokaut fazu ili u osminu finala, a Crna Gora ukršta sa grupom u kojoj su Francuska, Španija, Hrvatska i Ukrajina.

“Maksimalno spremni i što je jako bitno zdravi krećemo na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. U odnosu na širi spisak ostali smo bez desetak igrača koji bi sigurno konkurisali za mjesto u timu, ali ekipa koju vodim u Njemačku je trenutno najbolje što Crna Gora može da ponudi. Napravili smo dobro hemiju i pozitivnu energiju i borićemo se do posljednjeg atoma snage za osvarenje primarnog cilja, a ujedno i imperativa, a to je opstanak u elitnoj diviziji”, rekao je selektor Crne Gore Dušan Dubljević za Sport Klub i nastavio:

“Pripreme smo počeli 1. juna. Imali smo nekoliko sjajnih provjera, a najvažnija je bila na nedavno održanom turniru u Istanbulu. Igrali smo sa Turskom, Litvanijom, Srbijom, Italijom i Francuskom, selekcijama koje slove za favorite kada je riječ o borbama za medalju. Iako nismo mogli da računamo na dva jako važna igrača Starovlaha i plejmejkera Popovića, vidjeli smo da možemo da pariramo favoritima na papiru. Međutim, ono što je jako bitno je da igrači ostanu fokusirani na ostvarenje primarnog cilja, a to je opstanak. Ukoliko se ukaže prilika da uradimo nešto više zgrabićemo je sa obje ruke, ali trenutno moramo da budemo svjesni da je opstanak od vitalnog značaja za budućnost košarke u Crnoj Gori jer se na taj način i narednoj generaciji pruža mogućnost da igra sa najboljim selekcijama Evrope i da napreduje. Žao mi je što nismo kompletni, ali predaje nema. U svaki meč ulazimo sa željom da stignemo do pobjede, a favoriti na papiru će na terenu morati da nas ubijede da su bolji od nas”.

Šampionat počinje 14. jula. Crna Gora je u grupi sa Velikom Britanijom, Litvanijom i Turskom.

Ova grupa ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Francuska, Španija, Hvatska i Ukrajina.

Drugi dio kostura čine grupe u kojima se nalaze Srbija, Island, Švedska i Italija koja u osmini finala ukršta sa grupom u kojoj su Rumunija, Njemačka, Izrael i Grčka.