Dubljević: Sa mnogo ambicija čekamo EP, maštamo medalju

0
663

Jelena Dubljević će dugo pamtiti prošlu godinu. Sa reprezentacijom je izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a sa Los Anđeles Sparksima osvojila titulu u WNBA ligi.

U velikom finalu, ekipa iz Los Anđelesa je slavila protiv Minesote sa 3-2 u seriji. Bila je to treća titula u istoriji Los Anđeles Sparksa. Prva je osvojena 2001, a druga godinu dana kasnije. Zanimljiv podatak je da Los Anđeles Sparski imaju pet članova koji su vlasnici kluba, a jedan od njih je i legendarni Medžik Džonson.

“WNBA je čudo. Zaista je bilo lijepo vidjeti kako sve funkcioniše, a pri tome osvojiti i titulu. Nisam imala problema sa aklimatizacijom i uklapanjem sa ostalim članovima ekipe jer poznajem mnogo košarkašica, a tu mi je bila i Ana Dabović”, rekla je Jelena Dubljević za Sport klub i nastavila, “Dugo sam se dvoumila da li da se oprobam u WNBA ligi. Sada, svim košarkašicama koje imaju mogućnost predlažem da obavezno to urade, jer je iskustvo neprocjenjivo. Zaista sam uživala. Na kraju sam se kući vratila sa prstenom namijenjenom najboljem timu u ligi. Može li ljepše?”

Crna Gora će na Evropskom šampionatu, koje se igra u Češkoj, biti u grupi sa Letonijom, Belgijom i Rusijom.

Prvoplasirane ekipe iz četiri grupe idu direktno u četvrtfinale, a drugoplasirane i trećeplasirane će morati da igraju mečeve osmine finala. S obzirom na to da grupa u kojoj se nalazi Crna Gora, ukršta sa grupom u kojoj se nalazi Srbija, nije isključeno da se pomenute selekcije nađu u međusobnom duelu, da Dubljevićeva odmjeri snage sa Anom Dabović.

Sa velikom željom i sa mnogo ambicija čekamo Evropsko prvenstvo. Da li možemo da se umiješamo u borbu za medalje? Mislim da je rano za prognoze. Nadam se da će sve djevojke koje konkurišu za mjesto u timu zdrave i orne stići na pripreme. U međuvremenu, stigao je i novi selektor. Trebaće nam vremena da se uklopimo i složimo kockice u željeni mozaik. Ali, naravno da maštamo o tome da se borimo za medalju”, rekla je Dubljevićeva.

Jelena je rođena u  Nikšiću 7. maja 1987. godine. U dosadašnjoj karijeri branila je boje Budućnosti, Ros Kaseresa, Rivasa, Tarbesa, Orenburga, Galatasaraja, Los Anđeles Sparksa. Trenutno je uzdanica AGU Spora, lpko brani ugled Turske u Evrokupu. U prvom meču šesnaestine finala AGU Spor je slavio protiv Nice kao gost sa 78:50, pa bi revanš morao da bude samo formalnost na putu ka osmini finala.

Trenutno razmišljam samo o tome kako da doprinesem uspjesima kluba čije boje branim, kako u šampionatu Turske, tako i u Evrokupu. S obzirom na to da nas ovog ljeta očekuje učešće na Evropskom prvenstvu, mislim da neću igrati WNBA ligu naredne sezone”, otkrila je Dubljevićeva.