Drugi meč finala u Baru: Šampion je na potezu

0
143
Foto: KK Budućnost Voli

Ako žele da finalnu seriju plej-ofa Erste Superlige učine neizvjesnom, košarkaši Mornara večeras (20.30 sati) u “Topolici” moraju da savladaju Budućnost Voli i izjednače rezultat u seriji na 1:1.

Barani su prije dva dana podbacili u “Morači”, izgubili ubjedljivo sa 102:68, a na izabranicima Mihaila Pavićevića je bio evidentan uor zbog majstorice na koju su bili primorani u polufinau protiv Sutjeske.

“Umor je bio evidentan, tri meča protiv Sutjeske su se odrazila posebnu na našu odbranu, jer smo primili 102 poena. Vidjelo se da je Budućnost svježija i odmornija. Ako mislimo da ih dobijemo, moramo ih “spustiti” na manje poena. Treba malo da se odmorimo, a u Baru očekujemo reakciju, prije svega da odigramo bolje u odbrani”, kazao je centar Barana Radoje Vujošević, koji je juče produžio ugovor sa Mornarom na još dvije godine.

Šampion se u prvom meču predao već na poluvremenu (48:26), pa je do kraja meč ličio skoro na prijateljsku utakmicu.

“Kad je takav ritam kao u ovoj Superligi, mnogo je Budućnosti značilo što je polufinale završila sa 2:0. Nama Sutjeska nije ležala u polufinalu, pogotovo je njihov teren “vruć”, a povrede Vranješa i Mijovića su nam skratili rotaciju, tako da je umor učinio svoje, baš smo istrošeni do maksimuma. Probaćemo da skupimo snage da u Baru odigramo bolje, da pokušamo pobjedom da produžimo seriju. Ako izgubimo, biće teško u Podgorici doći do preokreta. Mislim da će Vranješ zaigrati, Mijović neće, ali će nam značiti i jedan igrač više u rotaciji. Pozivamo publiku da dođe u što većem broju, da bude spektakl kao i uvijek u Baru, pa ćemo da vidimo kako će da bude dalje”, rekao je Vukota Pavić, krilni centar Mornara.