Drašković: Momci izgoreli u velikoj želji, idemo dalje…

0
333
Foto: Sportklub

Crnogorski bokseri završili su učešće na Evropskom šampionatu za mlade u Italiji. Milovan Sekulović je poražen od Bogdana Tolomačova iz Ukrajine u prvom kolu, Nenad Marković od Muhameda Kuamila iz Albanije u drugom, Edin Alković od Artura Bezajana iz Jermenije.

Jedinu pobjedu na smotri najboljih boraca Starog kontinenta ostvario je Nenad Marković koji je u prvom kolu savladao Domunika Harvankovskog iz Poljske.

Izabranici selektora Boška Draškovića koji je branio ugled Crne Gore na Olimpijskim igrama u Londonu, sa mnogo optimizma su krenuli na Evropsko prvenstvo. Optimizam su bazirali na dobrim pripremama i dobrim rezultatima na izutetno kvalitetnom turniru u Egeru i na “Trofeju Podgorica” na kojima su osvojili sedam medalja. Pomenuti MIlovan Sekulović je bio najbolji borac tradicionalnog turnira u glavnom gradu Crne Gore.

“Milovan Sekulović je poražen od Ukrajinca Bogdana Tolomačova, iako je bio bolji sve tri runde. Milovan je diktirao tempo, udarao u serijama, bio veoma koncentrisan i slušao savjete iz ugla. Nije ovo subjektivan osjećaj, nego se svi koji su gledali meč slažu da je Milovan oštećen. Međutim, sudije su odlučile da pobjedu dodijele Ukrajincu. Nevjerovatno. Nenad Marković je dobio prvi meč, ali nije imao dovoljno vremena da se oporavi za duel sa neugodnim rivalom iz Albanije, dok je Alković naišao na, u ovom trenutku boljeg rivala iz Jermenije”, rekao je za Sportklub selektor Crne Gore Boško Drašković.

“Nismo klonuli duhom iako smo na krilima sjajnih rezultata u Egeru i Podgorici vjerovali da možemo da se umiješamo u borbu za jednu medalju. Idemo dalje. Momci su malo izgoreli u velikoj želji. S druge strane, svaka škola se plaća. Nastavljamo sa radom, nastavljamo da sanjamo ostvarenje cilja, a to je plasman bar jednog boksera iz Crne Gore na Olimpijske igre u Parizu”.

Otac Boška Draškovića koji je bio učesnik Olimpijskih igara u Londonu, Ratko, nedavno je sa 52 godine postao najstariji šampion planete u profesionalnim vodama. Ratko je osvojio šampionski pojas u WBU verziji.