Draško Brguljan: Ovo je prava Crna Gora; Šćepanović: Odličan rezultat

0
513

Na dostojanstven način i sa stilom, vaterpolisti Crne Gore završili su Svjetsko prvenstvo.

U meču za peto mjesto savladali su Italiju 5:4 i prvenstvo završili sa skorom od četiri pobjede, po jednog remija i poraza.

Golman Miloš Šćepanović je imao sjajan meč protiv Italije.

 ”Razgovarali smo dosta, skupili se i dogovorili da odigramo turnir do kraja. Sve nas je onaj poraz od Grčke, na onakav način zabolio. Htjeli smo da se iskupimo, i dobili smo odličnu priliku da pokažemo da imamo kvalitet i da imamo na koga da računamo u budućnosti. Kada podvučemo crtu možemo reći da je ovo odličan rezultat, velika pobjeda, moramo biti skromni i zadovoljni učinjenim ovdje.”

Draško Brguljan je naglasio da Crna Gora ima perspektivu.

”U ove dvije utakmice sa Rusijom i Italijom smo pokazali da smo prava ekipa. Da smo odigrali protiv Grka kao danas protiv Italijana… Bilo je grešaka, ali smo dali sve od sebe. Pogledajte kako je Šćepanović branio, krpio je neke naše rupe. Ovo je prava ekipa, ovo je danas bila prava Crna Gora. Žao mi je te utakmice sa Grčkom, završili smo takmičenje sa samo jednim porazom. Danas smo dobili ekipu koja je vrhunska, koja je u dvije, tri najbolje na svijetu. Imali su taj meč sa Hrvatima koji su odigrali najbolje na turniru. Pokazali smo na kraju da stvarno možemo, moramo da nastavimo da radimo i pred ovom ekipom je velika budućnost. Ovi mlađi su se oslobodili u posljednje dvije utakmice, nestao je grč, i samo moramo da nastavimo u istom ritmu. Već počinju pripreme za Evropsko prvenstvo, brzo prođe godinu dana. Na dobrom smo putu, da radimo još jače i da vjerujemo u sebe kao što je to bilo danas.”

‘Jako teška i kvalitetna utakmica, odigrali smo odlično, i za ovu ekipu peto mjesto je uspjeh. Nijesmo imali puno oscilacija, i priveli smo je kraju na pravi način‘, rekao je Dragan Drašković