Dragiša Ivanović šampion Bemax lige

0
806

U sjajnom ambijentu pred oko 300 gledalaca ekipa OŠ ,,Dragiša Ivanović” savladala je OŠ ,,Vuk Karadžić” i bez poraza osvojila šampionski trofej u Bemax ligi osnovnih škola Podgorice za djevojčice u košarci.

U dramatičnom meču koji je odlučen tek u finišu tim sa Zlatice uglavnom je bio u vođstvu, a dominirale su Marije Marinković sa jedne i Teodore Pavićević sa druge strane strane. Pavićević je bila jedini adut OŠ ,,Vuk Karadžić”, ali je Marinković imala podršku u prije svih Eleni Ivanović i Nađi Drobnjak.

Šampionski pehar kapitenki Tini Dožić, uručio je Dejan Feratović, predstavnik kompanije Bemax. Iz šampionske ekipe je i najbolja igračica Marija Marinković, a njoj je priznanje za MVP lige dodijelila kapitenka Budućnost Bemaxa Božica Mujović.

Najbolji strijelac takmičenja je Teodora Pavićević iz Vuk Karadžić, koja je postigla 288 poena, a priznanje joj je uručila saigračica iz Budućnost Bemaxa Kristina Topuzović. Pavićević je preuzela i pehar za drugo mjesto od Gorana Boškovića, trenera šampionki WABA lige.

U malom finalu Pavle Rovinski savladao je Maksim Gorki (50:28), a kapitenki ekipe sa Starog aerodroma Ivani Vujošević pehar za treće mjesto uručila je Mirjana Sekulić, komesar lige mladih u KSCG, dok je utješni pehar za četvrto mjesto kapitenki ekipe Maksim Gorki Kseniji Ražnatović uručio Zoran Kašćelan, trener ŽKK Lovćen Bemax i koordinator svih mlađih selekcija u KSCG.

Dragiša Ivanović – Vuk Karadžić 63:57

PODGORICA – Dvorana: Univerziteta Crne Gore. Gledalaca: 300. Sudije: Sava Ćetković (Golubovci) i Vladimir Mugoša (Podgorica). Rezultat po četvrtinama: 14:13, 22:12,13:17,14:15.

DRAGIŠA IVANOVIĆ: Teodora Zejak, Nađa Drobnjak 11, Mila Bajčeta, Marija Marinković 29, Iva Popović, Andrijana Božović, Nevena Brajković, Anastasija Bulatović 2, Andrea Đurić 2, Tina Dožić 2, Andrea Lutovac, Elena Ivanović 17.
VUK KARADŽIĆ: Sara Šoć 4, Alena Agović 2, Nina Bušković, Milanka Perović, Teodora Pavićević 43, Teodora Šćepanović, Lana Pavićević 5, Jovana Miladinović, Bojana Peličić, Iva Šćekić, Milica Đurišić 2.