Dragan Adžić: Žrijeb je bio očekivano težak

0
459

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore na 22. Svjetskom prvenstvu igraće u A grupi sa Danskom, Mađarskom, Srbijom, Japanom i Tunisom, odlučeno je žrijebom u Koldingu.

Žrijeb je bio očekivano težak. Generalno sve grupe imaju po četiri kvalitetne reprezentacije i dvije malo slabije. Stim što to nije slučaj kod nas, jer je u našoj grupi prvak Afrike koji je pobijedio jednu Angolu. To je dokaz da se radi o jako ozbiljnom protivniku. Biće to jedno jako zanimljivo takmičenje za nas, nekoliko raznovrsnih škola rukometa.Vjerujem da ćemo zdravi dočekati pripreme i da ćemo u Dansku otići u kompletnom sastavu. Imamo jedan dobar osjećaj da bi mogli napraviti bolji rezultat nego na prethodnim Svjetskim šampionatima”, kazao je Adžić.

Podsjećamo, u B grupi igraće Kuba, Švedska, Holandija, Poljska, Kina i Angola, rivali u C grupi su Brazil, Francuska, Argentina, Južna Koreja, Kongo i Njemačka, a u D grupi Norveška, Španija, Rumunija, Rusija, Portoriko i Kazahstan. Šampionat će biti odigran od 5. do 20 decembra u Danskoj. Titulu brani Brazil.

 

 

Portal Analitika