Dragan Adžić: Protiv Srbije ćemo biti pravi

0
270

Dragan Adžić nije bio nezadovoljan nakon prvog, ubjedljivog poraza od Hrvatske (28:19), a u drugom meču, koji je Crna Gora izgubila 27:26, vidio je samo dobre stvari.

Bilo je bolje nego sinoć. Drago mi je i da je kolega Canjuga igrao sa najjačim sastavom, tako da su ove dvije provjere bile kvalitetne i probali smo sve što se moglo”.

Igrala je i Andrea Klikovac, koja je dala doprinos, a jedino je Majda Mehmedović bila van sastava. Već od sjutra računamo na nju na treningu i dobro je što se sve djevojke vraćaju zdrave, mada su neke nedovoljno oporavljene”.

Odnos je i juče dobar, ali su neki segmenti bili znatno bolji u ovom meču i ubijeđen sam da ćemo do utakmice sa Srbijom na otvaranju Evropskog prvenstva biti na željenom nivou”, rekao je Adžić.

Jovanka Radičević nije u prepoznatljivoj formi, jer nije mogla da trenira. Dugo je vukla povredu stopala, odradila pripreme pod bolovima, a onda se otkrilo da je slomila kost u stopalu.

Vratila se na treninge neposredno pred početak Lige šampiona, ali je bilo očito da ne igra kako zna. Ali, njen karakter je nevjerovatan, što je pokazala i jutros u Varaždinu – u prvom meču nije dala ni gol, a sada je čak sedam puta zatresla mrežu.

Joki treba vremena da se osjeti dobro. Zbog povrede nije puno trenirala, a danas je igrala prvo poluvrijeme na pivotu, a drugo na desnom krilu i bila je na nivou na kakvom obično bude kada je u reprezentaciji. Nadam se da je neće omesti povreda”, naglasio je Adžić.

Selektor je prokomentarisao i bekovsku liniju.

Katarina Bulatović je igrala samo poluvrijeme. To je posljedica povrede skočnog zgloba. Ako naredne sedmice bude mogla da odradi pune treninge, vratiće se u punu pucačku formu”.

Marija Jovanović, Milena Knežević, Anđela Bulatović i Đurđina Malović su odigrale dobro, a i Jelena Despotović i Đurđina Jauković su u subotu igrale i bore se za mjesto među 16. Što se tiče Milene, vraća se u formu nakon one utakmice sa Vardarom i mislim da će biti dobra na Evropskom prvenstvu”, zaključio je Adžić.

 

 

Vijesti