Dragan Adžić: Prednost Budućnosti neopterećenost rezultatom

0
360
Foto: Dejan Starčević

Rukometašice Budućnosti u ponedjeljak u Kolašinu su počele pripreme za novu sezonu u koju ulaze u znatno izmijenjenom sastavu u odnosu na prethodnu i sa novom generacijom igračica.

Ekipu su na kraju prethodne sezone napustile Kristina Neagu, Katarina Bulatović, Dragana Cvijić, Kinga Ahruk i Neli Irman, a od rukometa se oprostila Biljana Novović, pa još nije poznato koji su dometi dvostrukog evropskog šampiona.

Uz Milenu Raičević koja je kapiten tima i ima 27 godina i njenu vršnjakinju Martu Batinović, Suzanu Lazović (25 godina) i iskusnu Brazilku sa španskim pasošem, Darli Zokebi de Paulu koja će stajati ispred gola, teško stečeni ugled i reputaciju Budućnosti braniće djevojke rođene 1996. godine i mlađe.

© 2017 EHF / Uros Hocevar

Sezona počinje 13. septembra. Do tada, Budućnost će bazične pripreme odraditi u Kolašinu, a zatim slijedi period uigravanja i serija turnira u Ljubljani, Skoplju, Budimpešti.

“Počeli smo pripreme i to je prioritet u ovom trenutku. Budućnost nije u grupi favorita kao što je to bio slučaj u proteklim godinama. Očekuje nas stvaranje tima, a sa stvaranjem tima Budućnosti, uporedo radimo i na stvaranje reprezentacije. Očekuje nas učešće na Svjetskom prvenstvu i start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo”, rekao je trener Dragan Adžić za Sport Klub.

On očekuje da ekipa napreduje iz dana u dan.

“Prednost Budućnosti u sezoni koja slijedi je činjenica da neće biti opterećena imperativom rezultata. Potencijal imamo, ali nemamo iskustvo. Cilj nam je da potencijal pretočimo u kvalitet, a onda će doći i rezultati, kako Budućnosti tako i reprezentacije”, naveo je Adžić.

Prva faza Lige šampiona počinje 8. oktobra kada u Podgoricu stiže prvak Njemačke Bitighajm. Pored Bitighajma u grupi sa ekipom Budućnosti je, francuski Mec i pobjednik kvalifikacionog turnira, na kojem je veliki favorit norveški Vajpers.

Na početku priprema, Adžić može da računa na 13 igračica i to golmanke Darli Zokebi de Paulu i Martu Batinović, te Milenu Raičević, Sanju Premović, Đurđinu Jauković, Itanu Grbić, Đurđinu Malović, Emu Ramusović, Dijanu Ujkić, Ivonu Pavićević, Mateu Pletikosić, Kristinu Laslo i Suzanu Lazović.

Po završetku šampionata Evrope za juniorke i kadetkinje, najbolje igračice iz tih uzrasta, priključiće se pripremama.

”Plave” će do 6. avgusta boraviti na pripremama u Kolašinu, prve sedmice planiran je rad na kondiciji, a u drugoj zajednički treninzi sa ruskim Astrahanom.

Od 9. do 11. avgusta planiran je rad sa slovenačkim Krimom u Podgorici, dok je turnir ”Vinko Kandija” u Ljubljani na programu 18. i 19. avgusta.

Mađarski Vašaš će boraviti u Podgorici u periodu od 21. do 23. avgusta, dok je turnir u Skoplju na programu od 25. do 27. avgusta.

Nova sezona Regionalne lige počinje turnirom koji je zakazan za 13. i 14. septembar, dok je posljednja sedmica septembra planirana za reprezentativne obaveze i duele protiv Slovačke kod kuće i gostovanje Italiji, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.