Dragan Adžić: Optimista sam i vjerujem u ovaj sastav

0
274

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore počeće u četvrtak nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, duelom protiv Slovačke u Baru, dok ih tri dana kasnije očekuje susret sa Italijom u Breši.

U razgovoru za FOS, trener naše selekcije Dragan Adžić, kazao je da bez obzira na podmlađeni sastav očekuje dobre rezultate i vjeruje u mlade igračice.

“Ja sam optimista, djevojke koje su tu igraju u dobrim klubovima i vjerujem da sada svi ovaj podmlađeni sastav Crne Gore gledaju malo drugačije i imaju poseban motiv da odigraju što bolje. Ja vjerujem u ovaj sastav, u našu mladost i nastavak nekog dobrog odnosa prema reprezentativnom dresu, kakav je i do sada bio”, kazao je naš selektor.

Kao što smo i pomenuli, nakon Slovačke, Crnu Goru očekuje duel sa Italijom u Breši.

“Ne očekuje nas lak zadatak sigurno, ali mi ćemo se okrenuti pripremi za Italiju nakon njihovog meča sa Poljskom a našeg meča sa Slovačkom. Ipak, vjerujem da ćemo na gostovanju uspjeti da budemo kvalitetniji od Italije i da završimo ova dva kola sa maksimalnim brojem bodova kako bi napravili prvi korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo”, ističe Adžić.

Selektor kaže da osim mladosti, ova selekcija posjeduje i veliki broj igračica koje igraju u jakim klubovima, što konkurenti u kvalifikacijama nemaju.

“Bez obzira na mladost, imamo najviše igračica koje igraju vrhunski rukomet, odnosno Ligu šampiona, a ove djevojke su prošle godine imale zapaženu ulogu upravo u tom takmičenju. Iako smo najmlađi sastav, možda i u svim kvalifikacionim grupama, imamo određeno iskustvo i jedan kvalitetan rad pa iz tog razloga se ne bojimo nikoga i možemo sa svima igrati”, zaključio je Adžić.

Duel sa Slovačkom igra se u četvrtak od 17 sati u Baru, dok je duel protiv Italije u Breši zakazan za nedjelju od 16 sati i 30 minuta.