Dragan Adžić: Cilj je stvaranje tima za Olimpijske igre!

0
727

Posle rukometaša koji su nedavno dobili rivale za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Hrvatskoj (Njemačku, Sloveniju i Makedoniju) i rukometašice su saznale sa kim će krajem ove godine odmeriti snage u grupnoj fazi takmičenja na Svjetskom šampionatu.

S obzirom da je Crna Gora žrijeb čekala u četvrtom šeširu bilo je jasno da će rivali biti izuzetno jaki. Tako je i bilo. Izabranice Dragana Adžića koje su do planetarne smotre stigle posle baraž mečeva sa Belorusijom, igraće protiv Rusije, Brazila, Danske, Japana i Tunisa.

“Dobili smo protivnike kakve smo željeli. Naš primarni cilj je stvaranje tima koji će biti u stanju da izbori plasman na Olimpijske igre. Da bi ostvarili taj cilj moramo da odigramo što više jakih utakmica, da bi smo vidjeli gdje smo u odnosu na najbolje selekcije planete. Pored toga, svaka utakmica je prilika za sticanje iskustva, što je uz rad i potencijal koji imamo izuzetno značajan faktor na putu ka stvaranju kvalitetne i na svjetskom nivou konkurente selekcije. Jaki rivali su potrebni da bi stvorili jaku Crnu Goru” rekao je Dragan Adžić posle žrijeba.

Olimpijski šampion je Rusija. Brazil je na Svjetskom prvenstvu 2013. godine osvojio zlatnu medalju. Danska je rukometna sila, a selekcije Japana i Tunisa napreduju iz godine u godinu. Posebno se to odnosi na Japan, koji očigledno želi da bude što konkurentniji na Olimpijskim igrama čiji je domaćin. Crna Gora će prije Svjetskog prvenstva imati još reprezentativnih obaveza ove godine, jer u septembru počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Crna Gora je u grupi sa Italijom, Poljskom i Slovačkom.

“Ostalo je dosta vremena i dosta obaveza do Svjetskog prvenstva. Prije nego što krenemo u Njemačku odigraćemo kvalifikacione utakmice sa Italijom i Slovačkom za Evropsko prvenstvo. Većina djevojaka će početi sa utakmicama kako u domaćim šampionatima tako i u Ligi šampiona. Za priču o ambicijama je rano. Volio bih da djevojke budu prije svega zdrave, da budemo kompletni i da pokažemo napredak u odnosu na prošlo Evropsko prvenstvo” naglasio je Adžić za Sport Klub.

Svjetsko prvenstvo igra se od 1. do 17. decembra u Nemačkoj.