Đorđije Marinović: Još nijesmo odigrali najbolji meč na prvenstvu

0
727
Foto: Fiba

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras od 23 sata igra za plasman u polufinale protiv Portorika.

Momci su, kažu, već učinili dosta zahvaljujući međusobnom povjerenju.

“Izuzetno sam zadovoljan, mislim da smo dokazali da evropsko srebro od prošle godine nije slučajnost i da ova ekipa ima što da pokaže i na Svjetskom prvenstvu. Nije nas poremetio poraz od Kanade, imali smo samo loš dan koji smo brzo zaboravili, ali smo izvukli pouke i popravili igru. Znali smo koliko možemo, vjerovali u sebe i to nas je dovelo do četvrtfinala.” kaže Đorđije Marinović za Vijesti.

Obaveze koje osjećaju, međutim, ne prestaju.

“Nijesmo davali velika obećanja, samo da ćemo se, kao i uvijek, maksimalno truditi da što bolje predstavljamo državu. Lijepo je biti među osam najboljih na svijetu, ali znamo da to što smo vicešampioni Evrope predstavlja i obavezu više. Ne želimo da stanemo na ovome, došli smo da pobjeđujemo i tako ćemo ući i u naredni meč.” ističe naš talentovani košarkaš.

Portoriko je rival u borbi za polufinale. Malo je vremena za pripremu jer su naši prvo morali da putuju iz Rosarija u Santa Fe, tako da su imali samo dan da se spreme za rivala.

“Nijesmo imali mnogo vremena da ih analiziramo, ali znamo da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji. Izdvajaju se Rosa Rolon koji je najbolji strijelac ekipe, Sosa kao prvi skakač, Peres… ali sigurni smo da će nas stručni štab dobro pripremiti i da ćemo biti spremni na sve. Poštujemo ih, ali se ne plašimo nikoga i vjerujemo da još nijesmo odigrali svoj najbolji meč na ovom prvenstvu.” uvjerava Marinović.

Naši momci su prošlog ljeta pokazali nevjerovatnu slogu, sada ih to zajedništvo izdvaja i u Argentini.

“Odlično se poznajemo, dišemo kao jedan i to je naš veliki adut. Uživamo u igranju za reprezentaciju i mislim da se to vidi u igri. Zahvalni smo na podršci našim ljudima iz Argentine, kao i svima u Crnoj Gori koji nas prate. To nam daje motiv i snagu da budemo još bolji.” zaključuje Marinović.