Đonović: Vrijeme je za prvi trofej

0
384

Iako su tek drugi put u finalu plej-ofa, u Ženskom odbojkaškom klubu Morača ne kriju da imaju velike ambicije u duelima sa aktuelnim šampionom, Lukom Bar. Za to, kako kažu, imaju sve uslove, ali i poseban motiv…

“Ove godine slavimo 10 godina postojanja kluba, zato smo kao cilj i zacrtali osvajanje jednog trofeja. S obzirom na to da smo ispali u polufinalu Kupa, ostaje nam da napadnemo titulu. Imamo i ekipu koja je kadra da to uradi, sad smo baš konkurentni, imamo 18 registrovanih igračica, i pokriveni smo na svim pozicijama. Luka Bar jeste favorit, ali bićemo jaki u finalu. Nema predaje, samo borba do kraja”, kaže za „Vijesti“ trener Morače, Predrag Đonović.

Tokom protekle decenije, osim finala plej-ofa upravo protiv Luke Bar u sezoni 2014/2015 (porazi od 3:2, 3:1 i 3:0), Morača je i dva puta igrala i izgubila finale Kupa.

“U godini jubileja imamo poseban motiv da osvojimo prvi trofej. Vrijeme je, a, ponavljam, imamo ekipu za to”, dodaje Đonović.

Morača je ligaški dio završila na drugom mjestu, iza Luke Bar, od koje je izgubila oba duela.

“Tokom čitave sezone smo imali problema sa povredama i drugim odsustvima igračica. Mislim da u preko 20 odigranih utakmica u sezoni, nismo odigrali nijednu utakmicu u istom sastavu.

Podgoričke odbojkašice su u polufinalu Kupa eliminisane od Galeba, od koga su, međutim, bile bolje u polufinalu plej-ofa, sa 2:0 u pobjedama.

“Bili smo favoriti u polufinalu Kupa, ali nas je Galeb zasluženo pobijedio i čestitamo im na tome, kao i na osvojenom Kupu. Međutim, u polufinalu plej-ofa smo im vratili istom mjerom, dobili ih ubjedljivo, iako smo igrali bez povrijeđenog tehničara Sare Globarević i korektora Nataše Matanović. U tim mečevima je sve bilo kako treba. Matanovićeva će biti spremna za finale, Globarevićeva neće”.

Prvi meč finala serije do tri pobjede je u subotu u Baru (18 sati).

“Važno je krenuti dobro, pokušaćemo da odmah na startu napravimo brejk. Ponavljam, idemo na titulu”, optimista je Đonović.