Dolmen: Cilj ostvaren, bilo mi je lijepo u Crnoj Gori

0
1938
Foto: sportskacentrala

Džastinu Dolmanu je ugovor istekao. Ostvario je misiju zbog koje je došao u Budućnost i sada srećan i zadovoljan planira gdje će nastaviti karijeru.

U 12 utakmica u ABA ligi, Džastin Doelman je na parketu provodio 18,7 minuta uz 7,6 poena po meču. Imao je četiri skoka u prosjeku uz odličan šut za tri 40%.

„Neizmerno sam srećan i ponosan što sam bio dio tima koji je ispisao novu stranicu u istoriji kluba. Iskreno, trofej koji smo osvojili mi je jedan od najdražih u karijeri. Ugovor sam potpisao na tri mjeseca. Ideja i cilj je bio da pomognem mladom timu u Evrokupu i ABA ligi. Pomogao sam koliko sam mogao. Vjerujem da nisam razočarao ljubitelje košarke. Zasluženo smo stigli do titule u ABA ligi, a u Evrokupu nismo mogli više. Zaustavila nas je Darušafaka koja je kasnije stigla do titule u drugom po rangu takmičenju u Evropi“, rekao je Džastin Dolman koji nije htio da priča gdje će nastaviti karijeru.

„Trenutno uživam u uspjehu koji smo ostvarili. Ostaću još nekoliko dana u Podgorici, a posle toga ćemo vidjeti šta i kako dalje. Povreda tokom finalne serije nije ozbiljne prirode i spreman sam za nove izazove u koje ulazim sa mnogo elana i mnogo pozitvne energije poslije svega lijepog što mi se desilo u Crnoj Gori i Budućnosti“, rekao je Dolman.

Za razliku od Dolmana koji može da uživa u tituli ABA lige, puleni Aleksandra Džikića se okreću startu Superlige Crne Gore koja počinje u srijedu. U prvom kolu snage će odmjeriti: Budućnost – Sutjeska, Lovćen – Ulcinj i Mornar – Teodo.