Dinamit iz Crne Gore – Dejan Zlatičanin prvak svijeta!

0
4885

Dejan Zlatičanin je profesionalni prvak svijeta u boksu!

San je postao java, crnogorski bokser savladao je u Sjedinjenim Američkim Državama Frenklina Mamanija iz Bolivije nokautom poslije 54 sekunde borbe u 3. rundi i osvojio šampionski pojas u lakoj kategoriji u najprestižnijoj, WBC verziji.

Zlatičanin je na taj način ostvario jedan od najvećih uspjeha u istoriji crnogorskog sporta, a koliku težinu ima njegova titula, najbolje govoti podatak da je svjetsku krunu u WBC verziji sa prostora bivše Jugoslavije imao još jedino legendarni Mate Parlov.

Ovo je za mene i moj crnogorski narod istorija! Ponosan sam što sam učinio da i ljudi u Crnoj Gori budu ponosni na mene. Želim da pozdravim sve Crnogorce u svijetu“, kazao je Zlatičanin odmah nakon borbe.

Dejan je još jednom pokazao kakav ima dinamit u rukama. Već poslije 20-ak sekundi snažno je pogodio Mamanija, a onda mirno zadavao čiste udarce, dok su se pokušaji njegovog rivala završavali na rukavicama novog svjetskog šampiona.

U drugoj rundi Zlatičanin se potpuno opustio, fenomenalno se kretao po ringu, zadavao čiste udarce i istovremeno se sjajno štitio. Obje te runde dobio je ubjedljivo.

A onda je naišla treća runda i Zlatičanin je oduvao sa ringa Mamanija. Odmah ga je pogodio snažno, Bolivijcu su klecnula koljena, što je bio znak da Dejan krene furiozno i poslije 54 sekunde sudija je prekinuo neravnopravan duel.

Dejan se popeo na konopce, šampionski pojas najkvalitetnije bokserske asocijacije dobio je prvi put u istoriji vladara iz Crne Gore.