Đina Malović: “Povreda je prošlost, svaka utakmica je za mene kao utakmica Lige šampiona.”

0
535
Foto: ŽRK Budućnost

Trenira bez stega i nema straha, potpuno je zdrava, vjeruje da će kao jedna, od dvije opcije na desnom beku (Budućnost ima još ljevakinju Sanju Premović) pokazati da nije zaboravila da igra rukomet, a zatim vratiti klubu bezgranično povjerenje. 

Za Đurđinu Malović ovo mora biti godina pune afirmacije, a stručni štab i saigračice moraju imati još malo strpljenja za djevojku koja je dvije i po godine bila povrijeđena.

Još uvijek mlada igračica, sa ekipom je na pripremama u Kolašinu. „Plave” su ušle u posljednju sedmicu bazičnog rada, s tim što su od ponedjeljka još počastvovane dolaskom ruskog Astrahana sa kojim rade u dvorani.

“Igrali smo sa Astrahanom, radimo jako, umorni smo, ali to je onaj zdravi umor. Dobro se osjećamo, lično ne osjećamo bol u tetivi, pokosnice su dobre, a problemi od ranije, Bogu hvala, su prošlost”, kazala je Malović.

Kako to izgleda sa Astrahanom, možete li umor nadomjestiti željom i motivom?

“Astrahan je baš kvalitetan. A nama je potreban ovakav sparing protivnik. Istina je da smo umorni, nijesmo ni kompletni, ali za nas koje smo tu je dragocjeno iskustvo. Imamo svaki dan trening sa ovom vrhunskom ekipom koja traži maksimalno zalaganje. Nije lako, ali nam ovo treba i srećna sam što sam dio priče.”

Znači noge su teške?

“Istina, ali smo mlad tim i izdržavamo zajedno.”

Došli ste dobro spremne na pripreme?

“Ozbiljno smo radile po programima koje smo dobili. U pitanju su individualni programi i vidi se da smo, poslije testiranja, uradili pravu stvar. Mislim da smo bile odgovorne.”

Pretpripremni rad dao je rezultat na bazičnim pripremama, zar ne?

“Upravo tako, zbog toga nije bilo velikih upala. Sve možemo da izdržimo. Da nijesmo radili individualno bilo bi teško. Vidim da su sve igračice ozbiljno pristupile i došle spremne, to je neki znak za ubuduće da ćemo biti odgovornije.”

Mladom timu je potreban veći broj utakmica u pripremnom periodu, kao nikad do sada u avgustu i septembru ćete sparingovati i igrati veliki broj mečeva, da li te to raduje?

“Radujem se zbog toga, a pogotovo za mene je to dobro. Iskreno, jedva čekam svaki trening, iako mi je nekad teško, srećna sam što sam na teren i što mogu da probam sve što želim. Propustila sam dvije i po godine, a to je puno. Sada moram i želim da pokušam u ovih mjesec da nadoknadim sve. Imamo kvalitetne protivnike i svaka utakmica za mene je kao utakmica Lige šampiona.”

Vjeruje ti se puno, imaćeš kao nikad do sada ogromnu odgovornost, razmišljaš li i o tome?

“Srećna sam zbog povjerenja i ne plaši me ta vrsta odgovornosti. Poslije svega me trener sačuvao i ostavio tu gdje jesam. Klub mi je pomogao u oporavku, dvije i po godine me čekao i sad je vrijeme da vratim. Vidim da mi se vjeruje, cijela ekipa je uz mene, dobro se osjećam, srećna zbog šanse i jedva čekam da krene sve. Nadam se da neću prokockati to što mi se pruža.”

Ima li treme ?

“Trudim se da ne razmišljam o tome. Želim da se svakodnevno nadograđujem i da se spremam kroz ove utakmice. Fokusirana sam na napredak, jer što prije želim da vratim sigurnost. Uošte ne razmšiljam o budućnosti i nadam se da onda neće biti frke. Osjećam odgovornost i sad i trudim se da se izborim.”

Prvi put bez viskokih ambicija nijeste opterećeni F4, može li to da bude vjetar u leđa, da možda mlada Budućnost pleše na svoj način?

“Skromne su nam ambicije, ali ne znači da nećemo iskoristiti šansu. Smatram da možemo pokazati svježinu, nećemo biti opterećeni. Pojedinačno smo karakterne i potrudićemo se da u svakoj utakmici izvučemo trenutni maksimum. Da se borimo, prije svega. Najvažnije je da u svakom momentu damo sve što imamo”, poručila je Đina Malović.