Dijana Ujkić napušta Budućnost

0
1320

Dijana Ujkić u naredne dvije sezone nastupaće za Kišnadju iz Rumunije. Zadovoljna je i zahvalna ŽRK Budućnost.

Kaže da je uz pomoć podgoričkog kluba, u svakom pogledu, prebrodila teški period od januara kada joj je ustanovljena povreda ramena.

Idem i vratiću se, nadam se kao Dijana na koju će Budućnost računati na duži niz godina. U Rumuniji ću igrati, prva sam opcija na desnom krilu i bila sam želja trenera koji vodi ovaj tim. Dobra stvar je što ću sa novim klubom nastupati u EHF takmičenju. Sigurna sam da ću biti spremna za nove obaveze, jer sam se potpuno oporavila od povrede. Uz pomoć Budućnosti imala sam adekvatan tretman, nedavno sam završila sa injekcijama koje sam primila u Belgiji, bila sam i na oporavku i u Holandiji. Počela sam da treniram sa strane i sa ekipom koliko mogu. Sljedeće sedmice se nadam da ću raditi sa loptom”.

Ova mlada igračica, izuzetnog kalibra, još uvijek se nije dokazala ili nije pokazala koliko može. Pred njom su sada godine da pokaže da i klub i reprezentacija, kada dođe vrijeme, mogu da računaju na nju.

Budućnost će na kraju sezone napustiti Katarina Bulatović (Đer), Itana Grbić (Bukurešt), Ivona Pavićević i Kristina Laslo (Brešov), a izvjestan je odlazak iz kluba španske golmanke Darli Zogbi. Njena nova destinacija biće (vjerovatno) Bistrica iz Rumunije sa kojim je nedavno saradnju dogovorila Ljubica Nenezić, golmanka crnogorske reprezentacije.

Budućnost je do sada dogovorila saradnju sa crnogrskim reprezentativkama Majdom Mehmedović i Jovankom Radičević, a od oktobra u Ligi šampiona u plavo-bijelom dresu nastupaće bekovi Barbara Lazović i Sanja Vujović.