Điđo stigao u Španiju: Levante predstavio Vukčevića

0
709

Nakon pet godina u Bragi, gdje se probio od B tima do kapitena, Nikola Vukčević je otišao iz kluba sa kojim je osvojio Kup Portugala.

Crnogorski reprezentativac je postao najskuplji igrač u istoriji Levantea, koji je za usluge 26-godišnjeg Podgoričanina isplatio 8,9 miliona eura.

Nekadašnji kapiten Budućnosti je danas prošao medicinske preglede i potpisao ugovor do ljeta 2022. godine. Điđo je odbijao da trenira sa portugalskim klubom kako bi izdejstvovao transfer, a od brojnih ponuda je izabrao Levante.

U klubu iz Valensije će sigurno biti starter i jedna od zvijezda tima, a igranje u Primeri sa Realom, Barselonom, Atletikom i ostalim velikanima mu je bilo zanimljivije od Lige Evrope.

Levante je prije nekoliko dana prodao Džefersona Lermu Bornmutu za 28 miliona eura, a Vukčević je stigao kao zamjena za Kolumbijca. Dan prije njega, „žabe” su gotovo duplirale rekordan iznos za pojačanje, jer su izdvojile 6.200.000 eura za napadača Ciriha Rafaela Dvamenu, ali su sa „hrabrim sokolom” otišle još dalje.

U Levanteu je karijeru završio jedan mnogo poznatiji Podgoričanin, legendarni Predrag Mijatović…